Menu

Zelfsturende teams

In company Workshop

De creatie van straffe teams is niet meteen een evidente zaak. Vaak wordt een groep samengeraapte individuen een team genoemd zonder rekening te houden met de elementen die de kwaliteit van de onderlinge samenwerking (en dus ook het eindresultaat) bepalen. Als teamleiders en -leden inhoudelijk vertrouwd zijn met de samenstelling, de werking en de groei van teams, biedt dat meer kansen op straffe en succesvolle teams.

Er bestaat geen sjabloon waarmee zomaar een kant-en-klaar team uit de mouw kan worden geschud. Teams doorlopen een hele levenscyclus en het heeft heel wat voeten in de aarde voor ze volwassen kunnen worden genoemd. In de workshop gaan we dieper in op de pijlers van (zelfsturende) teams, hun groeiproces en wat dat betekent voor teamleden en teamverantwoordelijken. Ook het belang van structureel overleg en goede vergaderagenda’s komen aan bod. Tijdens de workshop wordt maximaal ingespeeld op de situatie en ervaringen van de deelnemers.

Praktisch

In company

Prijs

Op aanvraag

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

In de voormiddag ervaren de deelnemers in spelvorm proefondervindelijk het verschil tussen de klassieke manier van organiseren en het werken in een zelfsturend team. Daarna gaan we dieper in op de pijlers van zelfsturing. Vervolgens komen de verschillende fasen in de groei van een team aan bod en wat daarvan de gevolgen zijn voor teamleden en -verantwoordelijken.

Na de middag ligt de focus op overleg - zowel in het team als daarbuiten. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de verschillende soorten overleg én de praktische uitwerking van kwaliteitsvol vergaderen.

  • De workshop duurt een volle dag.
  • De workshop wordt op locatie gegeven.
  • Minimum acht, maximaal zestien deelnemers.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor leden van de hiërarchische lijn (middenkaders, teamleaders, brigadiers,…) en voor iedereen die betrokken is bij teamwerk. Bedoeling is verantwoordelijkheidszin en probleemoplossend vermogen in het team en in de basis van de organisatie te ontwikkelen en te stimuleren.


Uw
docent

Walter Wybauw is erkend sociaal bemiddelaar op de werkvloer en preventiedeskundige psychosociale aspecten. Hij bemiddelt bij conflicten tussen medewerkers en/of leidinggevenden en bij conflicten in teams. Daarnaast draagt hij bij tot het vereenvoudigen van procedures en processen en faciliteert hij verandertrajecten en BLITS-teams (begeleid leren in teams).

De innige verhouding tussen communicatie en conflicten is al sinds zijn studiejaren op het HRITCS in Brussel een belangrijke bron van verwondering. Met het diploma “cultuurspreidingstechnieken” op zak, begon hij vervolgens aan een wonderbaarlijke tocht in medialand als regionaal correspondent voor het televisienieuws. Na vijftien jaar als bevoorrecht toeschouwer op de eerste rij te hebben gestaan bij tal van conflicten werd het tijd om zelf actief aan de slag te gaan: via bedrijfscommunicatie rolde Walter binnen in de al even wonderlijke wereld van de organisatievraagstukken. 

De basis voor zijn visie op welzijnsgericht organiseren legde hij tijdens de opleiding “Innovatieve Arbeidsorganisatie” bij Flanders Synergy. Daarna specialiseerde hij zich verder als sociaal bemiddelaar aan de KUL en als preventieadviseur aan de ODISEE-hogeschool. Op dit ogenblik werkt hij voornamelijk in opdracht van het psychosociaal departement van een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.


Uw Contact-
persoon

Tim Delbaere

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken