Menu

Opleiding voedselveiligheid BRC Food 7, IFS Food 6 en FSSC 22000

Opleiding

Tweedaagse training voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers

Bent u bedrijfsleider of kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in de verwerkende levensmiddelenindustrie? Dan bent u zich hoogstwaarschijnlijk bewust van de strenge Belgische en Europese regelgeving met betrekking tot hygiëne, voedselveiligheid en -kwaliteit. Daarnaast voelt u gegarandeerd de druk uit de markt om niet alleen wettelijk in orde te zijn, maar om ook voor een certificatie te gaan.

Autocontrolesysteem volgens HACCP

In België is in bedrijven als het uwe een autocontrolesysteem voor voedselveiligheid wettelijk verplicht. Dat systeem moet gebaseerd zijn op de alom bekende HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis Critical Control Points).

Opleiding voedselveiligheidsnormen

Het autocontrolesysteem volstaat meestal niet . Er bestaan namelijk verschillende andere veiligheids- en kwaliteitsnormen specifiek voor de verwerkende voedingsindustrie, die klanten graag opleggen om bijkomende garanties te bekomen. Denk maar aan de normen BRC Food 7, IFS Food 6 en FSSC 22000.

Voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers in de voedselverwerking organiseert Allanta een tweedaagse opleiding voedselveiligheid. Die geeft u een heldere uiteenzetting van de normen BRC Food 7, IFS Food 6 en FSSC 22000. Zo kunt u uw producten op een veilige en perfect hygiënische manier produceren en verpakken. Bovendien voldoet u op die manier aan de geldende Europese en Belgische wetgeving omtrent voedingsveiligheid  en kunt u de nodige garanties afleveren aan uw klanten, na certificatie van uw systeem.

 

Praktisch

08/12/2017
18/12/2017
9u - 17u
9u - 17u
Geel
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 780
NIET-LEDEN € 897

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

OPLEIDING VOEDSELVEILIGHEID  IFS 6 NORM

Definitie en achtergrond IFS 6 norm
Doelstellingen IFS 6 norm
Vergelijking met BRC7 en FSSC 22000 normen
Auditprotocol
Auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
Besluitvorming
Afsluitende vraagstelling

OPLEIDING VOEDSELVEILIGHEID BRC 7 NORM

Definitie en achtergrond BRC 7 norm
Doelstellingen BRC 7 norm
Vergelijking met IFS 6 en FSSC 22000 normen
Auditprotocol
Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
Besluitvorming
Afsluitende vraagstelling

OPLEIDING VOEDSELVEILIGHEID ISO/FSSC 22000 NORM

Definitie en achtergrond 
Doelstellingen
Vergelijking met BRC Food en IFS Food
Auditprotocol
Auditvereisten

  • Basisprincipes managementsysteem voor voedselveiligheid
  • Vereisten van ISO 22000
  • Vereisten van ISO/TS 22002-1, met een link naar de PAS 223
  • Aanvullende eisen van FSSC 22000

Besluitvorming
Afsluitende vraagstelling


UW LEER-
RESULTATEN

Na deze opleiding voedselveiligheid begrijpt u de opbouw en eisen van de BRC 7, IFS 6 en ISO/FSSC 22000 normen en heeft u inzicht verworven in het auditprotocol en de auditvereisten van deze voedselveiligheidsnormen.


Uw
Voordelen

De IFS en BRC Global Standards zijn bij veel organisaties in de levensmiddelenindustrie onmisbaar om aan de eisen van de afnemers te voldoen. Laat u zich na deze opleiding voedselveiligheid ook certificeren voor de BRC 7, IFS 6 en ISO/FSSC normen, dan heeft u dus een sterk concurrentieel voordeel bij uw klanten-afnemers.

De FSSC 22000 norm biedt een kans tot  internationale harmonisatie op het gebied van voedselveiligheid voor alle schakels in de voedselketen. Bovendien biedt de FSSC 22000 norm een opportuniteit in het verminderen van het aantal audits tegen verschillende standaarden.

Door u in regel te stellen met de verschillende voedselveiligheidsnormen, neemt u een belangrijke stap in het risicomanagement van uw onderneming. Immers, waar de voedselveiligheid in het gedrang is, ontstaat onvermijdelijk schade. Deze schade beperkt zicht niet tot imagoschade en de mogelijke kosten van een recall, maar bovenal gaat het om de fysieke schade bij de eindgebruikers van uw product.


Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be





Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIES