Menu

Voedselveiligheid BRC Food 8, IFS Food 6 en FSSC 22000

Opleiding

Tweedaagse training voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers

Ben je bedrijfsleider of kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in de verwerkende levensmiddelenindustrie? Dan ben je je hoogstwaarschijnlijk bewust van de strenge Belgische en Europese regelgeving met betrekking tot hygiëne, voedselveiligheid en -kwaliteit. Daarnaast voel je gegarandeerd de druk uit de markt om niet alleen wettelijk in orde te zijn, maar om ook voor een certificatie te gaan.

Autocontrolesysteem gebaseerd op HACCP-principes

In België is in voedingsbedrijven het uitwerken en implementeren van een autocontrolesysteem wettelijk verplicht. Dat systeem moet gebaseerd zijn op de HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis Critical Control Points).

Opleiding voedselveiligheidsnormen

Het autocontrolesysteem volstaat meestal niet. Er bestaan verschillende andere voedselveiligheidsmanagementsystemen specifiek voor de verwerkende voedingsindustrie, die klanten graag opleggen om bijkomende garanties te bekomen, bovenop de wettelijke vereisten. Denk maar aan de normen BRC Food 8, IFS Food 6 en FSSC 22000.


Voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers in de voedselverwerking organiseert Allanta een tweedaagse opleiding voedselveiligheid. Deze opleiding geeft je een heldere uiteenzetting van de normen BRC Food 8, IFS Food 6 en FSSC 22000. Zo kan je je producten op een veilige en perfect hygiënische manier produceren en verpakken. Bovendien voldoe je op die manier aan de geldende Europese en Belgische wetgeving omtrent voedingsveiligheid en kan je de nodige garanties afleveren aan jouw klanten, na certificatie van jouw systeem.

Praktisch

05/09/2019
12/09/2019
9u - 17u
9u - 17u
Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 780
NIET-LEDEN € 897

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

VOEDSELVEILIGHEID  IFS 6 NORM

 • Definitie en achtergrond IFS 6 norm
 • Doelstellingen IFS 6 norm
 • Vergelijking met BRC7 en FSSC 22000 normen
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling

VOEDSELVEILIGHEID BRC 8 NORM

 • Definitie en achtergrond BRC 8 norm
 • Doelstellingen BRC 8 norm
 • Vergelijking met IFS 6 en FSSC 22000 normen
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling

VOEDSELVEILIGHEID FSSC 22000 NORM

 • Definitie en achtergrond 
 • Doelstellingen
 • Vergelijking met BRC Food en IFS Food
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten
 •    Vereisten van ISO 22000:2018
 •    Vereisten van ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4, … 
 •    Aanvullende eisen van FSSC 22000

UW LEER-
RESULTATEN

Na deze opleiding voedselveiligheid begrijp je de opbouw en eisen van de BRC 8, IFS 6 en ISO/FSSC 22000 normen en heb je  inzicht verworven in het auditprotocol en de auditvereisten van deze voedselveiligheidsnormen.


Uw
Voordelen

De IFS en BRC Global Standards zijn bij veel organisaties in de levensmiddelenindustrie onmisbaar om aan de eisen van de afnemers te voldoen. Laat je na deze opleiding voedselveiligheid ook certificeren voor de BRC 8, IFS 6 en ISO/FSSC normen, dan heb je dus een sterk concurrentieel voordeel bij jouwklanten-afnemers.

De FSSC 22000 norm biedt een kans tot  internationale harmonisatie op het gebied van voedselveiligheid voor alle schakels in de voedselketen. Bovendien biedt de FSSC 22000 norm een opportuniteit in het verminderen van het aantal audits tegen verschillende standaarden.

Door je in regel te stellen met de verschillende voedselveiligheidsnormen, neem je  een belangrijke stap in het risicomanagement van jouw onderneming. Immers, waar de voedselveiligheid in het gedrang is, ontstaat onvermijdelijk schade. Deze schade beperkt zich niet tot imagoschade en de mogelijke kosten van een recall, maar bovenal gaat het om de fysieke schade bij de eindgebruikers van jouw product.


Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken