Menu

Upgrade van Six Sigma Green Belt naar Black Belt

Nieuwe opleiding!

10-daagse opleiding met officieel Six Sigma Black Belt certificaat

Allanta vzw en QS Consult organiseren reeds meerdere jaren samen de opleidingen Six Sigma Green Belt (SSGB) en Six Sigma Black Belt (SSBB). Met deze upgrade cursus bieden wij de mogelijkheid aan Green Belts om de stap naar Black Belt te zetten. Hierbij blijft de hoge standaard die we aan onze opleiding Black Belt stellen uiteraard behouden. Deelnemers zullen hetzelfde cursusmateriaal ter beschikking krijgen en aan de certificatie worden dezelfde eisen gesteld.

Kandidaten die de opleiding SSGB van QS Consult hebben gevolgd, worden toegelaten tot deze opleiding. Ook diegenen die toen geen project hebben afgewerkt, kunnen aan deze opleiding deelnemen.

Wie beschikt over een ASQ certificatie SSGB wordt tot deze opleiding toegelaten.

Kandidaten die een andere opleiding SSGB hebben gevolgd kunnen eveneens deelnemen mits het voorleggen van een getuigschrift en een inhoudsopgave. Eventueel kan een bijkomende korte voorbereidende opleiding vereist zijn of kan en test worden afgenomen.

Praktisch

Spoedig nieuwe data

Prijs

LEDEN € 5775
NIET-LEDEN € 6640

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

De belangrijkste verschillen tussen de Green Belt en Black Belt opleidingen zijn:

 • Black Belt projecten bestrijken een groter deel van de organisatie en zullen worden aangepakt door teams met deelnemers uit verschillende afdelingen, bedrijven, landen, … Dat betekent dat veel meer verwacht wordt op het vlak van teambuilding en coaching. Tijdens de opleiding zullen een aantal theoretische aspecten aan bod komen maar tevens dienen de deelnemers in groep een case studie uit te werken. Op die manier wordt dit meteen ook in de praktijk gebracht.
 • De cursus Black Belt behandelt veel meer tools en technieken dan de opleiding Green Belt. Vooral op het vlak van statistische technieken wordt van de Black Belt meer kennis vereist. Het gaat hierbij niet alleen om de kennis van meer technieken maar vooral om een beter en diepgaander inzicht in de statistische technieken.
 • De opleiding Black Belt bevat een sessie die volledig gewijd is aan Design For Six Sigma (DFSS). De klassieke opleiding Green Belt beperkt zich tot de DMAIC aanpak (Define – Measure – Analyze – Improve – Control).
 • Het opleidingsmateriaal is in het Engels. De opleiding wordt gegeven in het Engels of het Nederlands in functie van de deelnemers.

Om de overgang te kunnen maken en aan dezelfde eisen van certificatie te kunnen voldoen, wordt een tiendaagse opleiding voorzien in vijf sessies van twee dagen. Tijdens de trainingsperiode werken de deelnemers een project in de eigen omgeving uit.

Detailprogramma

Deze opleiding is gebaseerd op de SSBB Body Of Knowledge (BOK) van ASQ (American Society for Quality). De inhoud volgt dan ook de hoofdstukken die in de BOK zijn opgenomen. We geven de inhoudsopgave in het Engels, volgens het opleidingsmateriaal.

De vijf sessies behandelen de volgende thema’s:

Sessie 1

 • Introduction
 • Enterprise-Wide Deployment
 • Process Management
 • Team Management
 • Define

Sessie 2

 • Measure Data
 • Measure Statistics

Sessie 3

 • Analyze

Sessie 4

 • Improve
 • Control

Sessie 5

 • Design For Six Sigma (DFSS)

Een zesde sessie van een halve dag is voorzien voor het presenteren van de projecten die door de deelnemers in de eigen omgeving werden uitgewerkt.

LET WEL: Deelnemers dienen zich zelf in te schrijven op de website van ASQ voor de certificatie. De prijs voor de certificatie bedraagt US $ 309 voor leden, en US $ 459 voor niet-leden. De prijs voor een full member lid is US $ 159, voor een associate membership betaalt u US $ 99. Hiermee is ook vrijwel alles online te vekrijgen en betaalt u voor de certificatie de ledenprijs van US $ 309. De totaalprijs bedraagt dan US $ 408. 


Uw
certificaat

Actieve deelname aan alle sessies leidt tot een getuigschrift van deelname uitgereikt door Allanta vzw.

Tijdens de opleiding worden testen afgenomen. Het slagen voor deze testen zal eveneens op het getuigschrift vermeld worden evenals het succesvol presenteren van de case studie.

Om het QS Consult certificaat van Six Sigma Black Belt te bekomen, dient tevens een project in de eigen omgeving afgewerkt en gepresenteerd te worden.

Deze cursus vormt tevens een goede voorbereiding voor het ASQ examen van Six Sigma Black Belt.


Uw
docent

Willy Vandenbrande is the founder and President of QS Consult, a European consulting agency that assists organizations in various aspects of Quality Management. With its head office in Bruges, Belgium, Willy founded QS Consult in 1995 to help organizations in the implementation of Quality Systems according to the ISO 9000 standards series as well as QS 9000 and ISO TS 16949. Competencies include implementation of management systems, statistical techniques, Six Sigma and Lean Manufacturing.

Willy's guiding principle in any consulting or training project is to develop practical and personalized solutions that create direct added value to the customer. His philosophy is "adapt, do not adopt". Whether it is ISO 9000 or Six Sigma, he encourages his clients to evaluate what is useful for the organization and implement this in a way that is best suited to their needs.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken