Menu

Total Productivity Management (TPM) & Overall Equipment Effectiveness (OEE)

in samenwerking met Moore Stephens

Verbeter de beschikbaarheid van jouw machinepark

Je machinepark bepaalt je succes: hoe doeltreffender dit beheerd wordt en hoe hoger de beschikbaarheid is, hoe beter de resultaten van jouw organisatie zijn op vlak van rentabiliteit en klanttevredenheid.

Total Productive Maintenance (TPM)

Total Productive Maintenance (TPM) is een erkende methode om deze doelstelling te helpen realiseren. De focus van TPM ligt bij je machinepark in topconditie te houden om zo storingen, vertragingen en defecten te voorkomen die een nefaste impact op je productieprocessen hebben. 

Overall Equipment Effectiveness (OEE)

Doel van TPM is ‘Overal Equipment Effectiveness (OEE)’ of het verhogen van de efficiëntie van al je apparatuur. Door een minimale investering in het onderhoud van je machinepark, ben je dus in staat om de productiviteit te verhogen. Die Overal Equipment Effectiveness kun je meten door drie factoren te analyseren: prestatie, beschikbaarheid en kwaliteit.

TPM in theorie en praktijk

In deze opleiding ontdek je wat TPM is en op welke pijlers de methode steunt. Je leert een stappenplan opstellen en de OEE berekenen. Door een ruime hoeveelheid oefeningen doe je de nodige praktische kennis op om TPM snel bij jouw bedrijf in te zetten.

Praktisch

08/11/2019 9u - 17u Hasselt
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier  je subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Total Productive Maintenance

  • Wat is TPM?
  • Voordelen van TPM
  • Aanpak van een TPM-traject
  • Stappenplan

Overall Equipment Effectiveness

  • Meting via OEE
  • Oefeningen 
  • Autonoom onderhoud

UW LEER-
RESULTATEN

Kennis omtrent TPM, zodat kan van start gegaan worden met een project in eigen huis.


Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.


Doelgroep

Deze opleding richt zich tot iedereen die te maken heeft met productie-installaties (productie-,onderhoud- en engineering medewerkers).


Uw
certificaat

Welk certificaat kan de cursist bekomen?
Deelnamecertificaat vs kwalificatiecertificaat (met test/examen + slagen)


Uw
docent

Als ‘LEAN Sensei’ begeleidt Dirk organisaties om verbeterprojecten succesvol af te ronden en staat hij het management bij om complexe veranderingen binnen het bedrijf tot een goed einde te brengen.

Na een carrière van 10 jaar in de industrie als productiedirecteur, kwaliteits- en plantmanager startte hij zijn eigen advies- en opleidingsbureau, met als focus operationel excellence en managementsystemen. Sinds 2016 werd dit geïntegreerd binnen Moore Stephens Belgium en werd Dirk hier partner, verantwoordelijk voor Operations. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor CIMCIL, een onafhankelijk trainingscentrum dat focust op opleidingen in supply chain management en LEAN-management. 

Verder begeestert Dirk als gastprofessor menig student aan de universiteiten van Leuven, Gent en de Franse school Télécom Ecole de Management. Hij is ook docent aan de VIVES Business School en programmadirecteur van het postgraduaat Supply Chain & Operations Management.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken