Menu

Risicoanalyse als tool voor je organisatie

Workshop

Pragmatische aanpak voor een dynamisch risicoanalyse

Bedrijven met een ISO 9001:2015-certificaat dienen actief aan de slag te gaan met de risico’s en de kansen die verscholen liggen binnen hun processen. In de 2015-versie van ISO 9001 is risicogebaseerd denken immers voor het eerst expliciet aanwezig, omdat dit essentieel is om doeltreffend kwaliteitsmanagement uit te voeren. Dynamische risicoanalyse is dus een must!

Risicoanalyse efficiënt inzetten 
Dankzij risicoanalyse kun je als organisatie extra inzichten vergaren, maar het gevaar bestaat erin dat de administratieve belasting de toegevoegde waarde tenietdoet. Je moet immers bepalen welke maatregelen je treft om risico’s te beperken en kansen te optimaliseren én die maatregelen registreren. Hoe pak je dat op een pragmatische manier aan? En hoe doe je dat op strategisch, tactisch en operationeel niveau binnen je bedrijf?

Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je een eigen op maat gemaakte risicoanalyse-methode kan opzetten, die bruikbaar is binnen jouw eigen organisatie.

Praktisch

07/02/2019 9u - 17u Hasselt
04/04/2019 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier je subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

Het betreft een interactieve workshop met toepassingsoefeningen en nabesprekingsvormen, waarbij de volgende topics behandeld worden:

 • Overzicht van de bestaande standaarden met betrekking tot het uitvoeren van risico analyse (oa. ISO 31000:2018)
 • Welke risicoanalyse-tools bestaan er?
 • Wat met strategische, tactische en operationele risico’s?
 • Wat met de team samenstelling?
 • Hoe zet je een eigen” tailor-made” risico analyse op?
 • Oorzaakanalyse integreren
 • Opvolging van genomen acties en de verificatie op effectiviteit ervan

UW LEER-
RESULTATEN

Na het bijwonen van deze workshop zijn de deelnemers in staat om zelfstandig pragmatisch aan de slag gaan met de opzet, het opvolgen en beheren van een eigen risico beheer systeem passend voor de eigen organisatie.  Zij zullen in staat zijn om binnen het eigen bedrijf hiervoor het juiste team samen te stellen.

Met deze workshop te volgen,  wordt verwacht dat de deelnemers:

 • Erin slagen een goede inventarisatie te maken van de belangrijkste risico’s en kansen binnen de eigen bedrijfsprocessen.
 • Op een praktische manier de vaak lange lijst van mogelijkheden om te verbeteren voortkomend uit deze inventarisatie kunnen beheren.
 • Adequaat de opvolging van de uitvoering en de check op doeltreffendheid van deze acties kunnen bewaken.

Voorkennis

Voor deelname aan deze opleiding is kennis van processen binnen de eigen organisatie benodigd.


Doelgroep

De opleiding richt zich op:

 • Algemeen management
 • Leidinggevenden
 • Proceseigenaren
 • Kwaliteitsverantwoordelijken

Uw
docent

Ilse Gilio kan als senior consultant voor Allanta rekenen op haar jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, process management, change management, interne audits (gecertificeerd Lead Auditor ISO 9001:2015 en VDA 6.3 Process Auditor), begeleiden van externe audits, verbeterprojecten en het optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie. Deze kennis en ervaring deed ze op tijdens verschillende projecten in de automobielsector (IATF 16949) en andere productieomgevingen (ISO 9001).

Ilse vervulde al in verschillende bedrijven de rol van Quality Assurance Manager. Hierdoor weet ze als team coach zeer goed hoe ze een organisatie en kwaliteitsteam begeleidt terwijl ze verbetertrajecten waarvoor ze wordt ingezet pragmatisch en op maat kan uitrollen binnen verschillende types van organisaties. 


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken