Menu

Risicoanalyse als tool voor je organisatie

Pragmatische aanpak voor een dynamisch risicoanalyse

ISO 9001:2015 gecertificeerde bedrijven worden geacht om actief aan de slag te gaan met de risico’s en kansen die verscholen liggen binnen hun processen.

Risicoanalyses dient de organisatie extra inzichten te geven, maar het proces moet de administratieve belasting niet gaan overheersen ten opzichte van de toegevoegde waarde die erin verscholen ligt. Hoe pak je dit allemaal op een pragmatische manier aan? Hoe dit doen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau binnen het bedrijf?

Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je een eigen “tailor-made-risico-analyse-methode” kan opzetten die bruikbaar is binnen jouw eigen organisatie.

Praktisch

20/09/2018 9u - 17u Hasselt
13/11/2018 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

Het betreft een interactieve workshop met toepassingsoefeningen en nabesprekingsvormen, waarbij de volgende topics behandeld worden:

 • Overzicht van de bestaande standaarden met betrekking tot het uitvoeren van risico analyse (oa. ISO 31000:2018)
 • Welke risicoanalyse-tools bestaan er?
 • Wat met strategische, tactische en operationele risico’s?
 • Wat met de team samenstelling?
 • Hoe zet je een eigen” tailor-made” risico analyse op?
 • Oorzaakanalyse integreren
 • Opvolging van genomen acties en de verificatie op effectiviteit ervan

 

 


UW LEER-
RESULTATEN

Na het bijwonen van deze workshop zijn de deelnemers in staat om zelfstandig pragmatisch aan de slag gaan met de opzet, het opvolgen en beheren van een eigen risico beheer systeem passend voor de eigen organisatie.  Zij zullen in staat zijn om binnen het eigen bedrijf hiervoor het juiste team samen te stellen.

Met deze workshop te volgen,  wordt verwacht dat de deelnemers:

 • Erin slagen een goede inventarisatie te maken van de belangrijkste risico’s en kansen binnen de eigen bedrijfsprocessen.
 • Op een praktische manier de vaak lange lijst van mogelijkheden om te verbeteren voortkomend uit deze inventarisatie kunnen beheren.
 • Adequaat de opvolging van de uitvoering en de check op doeltreffendheid van deze acties kunnen bewaken.

Voorkennis

Voor deelname aan deze opleiding is kennis van processen binnen de eigen organisatie benodigd.


Doelgroep

De opleiding richt zich op:

 • Algemeen management
 • Leidinggevenden
 • Proceseigenaren
 • Kwaliteitsverantwoordelijken

Uw
docent

Ilse Gilio kan als senior consultant voor Allanta rekenen op haar jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, process management, change management, interne audits (gecertificeerd Lead Auditor ISO 9001:2015), begeleiden van externe audits, verbeterprojecten en het optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie. Deze kennis en ervaring deed ze op tijdens verschillende projecten in de automobielsector (IATF 16949) en andere productieomgevingen (ISO 9001).

Ilse vervulde al in verschillende bedrijven de rol van Quality Assurance Manager. Hierdoor weet ze als team coach zeer goed hoe ze een organisatie en kwaliteitsteam begeleidt terwijl ze verbetertrajecten waarvoor ze wordt ingezet pragmatisch en op maat kan uitrollen binnen verschillende types van organisaties. 


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES