Menu

Risicoanalyse als tool voor je organisatie

Workshop

Pragmatische aanpak voor een dynamisch risicoanalyse

Bedrijven met een ISO 9001:2015-certificaat dienen actief aan de slag te gaan met de risico’s en de kansen die verscholen liggen binnen hun processen. In de 2015-versie van ISO 9001 is risicogebaseerd denken immers voor het eerst expliciet aanwezig, omdat dit essentieel is om doeltreffend kwaliteitsmanagement uit te voeren.
Dynamische risicoanalyse is dus een must!

Risicoanalyse efficiënt inzetten 
Dankzij risicoanalyse vergaar je als organisatie extra inzichten, maar het gevaar bestaat erin dat de administratieve belasting de toegevoegde waarde tenietdoet. Je moet immers bepalen welke maatregelen je treft om risico’s te beperken en kansen te optimaliseren én die maatregelen registreren.

Hoe pak je dat op een pragmatische manier aan? En hoe doe je dat op strategisch, tactisch en operationeel niveau binnen je bedrijf?

Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je een eigen op maat gemaakte risicoanalyse-methode kan opzetten, die bruikbaar is binnen jouw eigen organisatie.

Praktisch

03/10/2019 9u - 17u Aalst
12/11/2019 9u - 17u Hasselt of Geel (tba)
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier je subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

Deze interactieve workshop zit boordevol met toepassingsoefeningen en nabesprekingsvormen.
Jouw coach behandelt de volgende topics:

 • Overzicht van de bestaande standaarden met betrekking tot het uitvoeren van risico analyse (oa. ISO 31000:2018)
 • Welke risicoanalyse-tools bestaan er?
 • Wat met strategische, tactische en operationele risico’s?
 • Wat met de team samenstelling?
 • Hoe zet je een eigen” tailor-made” risico analyse op?
 • Oorzaakanalyse integreren
 • Opvolging van genomen acties en de verificatie op effectiviteit ervan

UW LEER-
RESULTATEN

Na het bijwonen van deze workshop ben jij in staat om zelfstandig pragmatisch aan de slag gaan met de opzet, het opvolgen en beheren van een eigen risico beheer systeem passend voor jouw eigen organisatie.  Je zal in staat zijn om binnen jouw bedrijf hiervoor het juiste team samen te stellen.

Met deze workshop te volgen,  verwachten we dat je:

 • Erin slaagt een goede inventarisatie te maken van de belangrijkste risico’s en kansen binnen de eigen bedrijfsprocessen.
 • Op een praktische manier de vaak lange lijst van verbetermogelijkheden voortkomend uit deze inventarisatie kan beheren.
 • Adequaat de opvolging van de uitvoering en de check op doeltreffendheid van deze acties kan bewaken.

Voorkennis

Voor deelname aan deze workshop is proces kennis binnen jouw eigen organisatie nodig.


Doelgroep

De opleiding richt zich op:

 • Kwaliteitsverantwoordelijken
 • Milieuverantwoordelijken
 • Veiligheidsverantwoordelijke
 • Proceseigenaren
 • Algemeen management
 • Team leaders

Uw
docent

Ilse Gilio kan als senior consultant voor Allanta rekenen op haar jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, process management, change management, interne audits (gecertificeerd Lead Auditor ISO 9001:2015 en VDA 6.3 Process Auditor), begeleiden van externe audits, verbeterprojecten en het optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie. Deze kennis en ervaring deed ze op tijdens verschillende projecten in de automobielsector (IATF 16949) en andere productieomgevingen (ISO 9001).

Ilse vervulde al in verschillende bedrijven de rol van Quality Assurance Manager. Hierdoor weet ze als team coach zeer goed hoe ze een organisatie en kwaliteitsteam begeleidt terwijl ze verbetertrajecten waarvoor ze wordt ingezet pragmatisch en op maat kan uitrollen binnen verschillende types van organisaties. 


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
deelnemer
Materialise
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

Hands-on, focus on detail, lots of extra input was given when asked for! Thank you!!  There were numerous posibilities to have discussions on certain topi...

ALLE REFERENTIES
Sandra
Stam
Regus Surgical


Medical Regus Surgical</br></br></br>

Er werd een breed en gevarieerd programma aangeboden. Het publiek was divers, maar er waren zeker en vast interessante topics of cases voor elk individu.

ALLE REFERENTIES
Daniel
Sanchez
GSK


Medical GSK</br> </br> </br>

"The training was very well organized, the facilities and environment were quite good. I especially liked the format of 6 modules x 3 days, it allows an...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken