Menu

Projectmanagement

Workshop

Projectmanagement is een "vak" apart. Het managen van projecten houdt in dat men flexibel te werk gaat, proactief reageert op wat er gebeurt en steeds het te bereiken resultaat voor ogen houdt. Net zoals een timmerman of elektricien heeft ook een projectmanager, naast zijn persoonlijke vakkennis en kwaliteiten, een “gereedschapskist” nodig voor het uitvoeren van zijn taak.

In het geval van een projectmanager bestaat de gereedschapskist ondermeer uit een of meer projectmanagementmethoden, technieken (voor plannen en begroten), standaards en richtlijnen (documentatie en rapportage) en tools (planningsoftware, documentatie templates).

Het is belangrijk dat deze gereedschapskist goed gevuld is (wat kan een timmerman immers zonder de juiste hamer en nagels?), maar een goede gereedschapskist maakt nog geen goede projectmanager (niet iedereen met een hamer en nagels is immers ook een goede timmerman!).

De laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor het gebruik van specifieke projectmanagementmethoden. Een methode kan hier opgevat worden als het geheel van afspraken, werkwijzen, procedures en hulpmiddelen op grond waarvan projecten worden opgestart, uitgevoerd en afgerond. Het gebruik van een projectmanagement zal de kans op projectsucces merkelijk vergroten.

Deze opleiding verschaft u de basismethode en tools om projecten op de goede rails te zetten en te houden.

Praktisch

25/10/2017
26/10/2017
9u - 17u
9u - 17u
Leuven
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 780
NIET-LEDEN € 897

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

  • Terminologie (project, proces, projectmanagement)
  • Projectfasen (initiëren, plannen, uitvoeren en afsluiten)
  • Initiëren (storystelling, projectmandaat, stakeholdersanalyse, kosten-opbrengsten analyse, …)
  • Plannen (definiëren, WBS of PBS, competenties, projectteam, taken, beslissingsmomenten, communicatieplan, kwaliteitsplan, projectplan, risicomanagement)
  • Uitvoeren (afwijkingen, toleranties, uitzonderingen, documenten, vergaderingen, …)
  • Afsluiten (aanvaarding, evaluatie, vervolgacties, ontbinding
  • Vergadertechnieken voor projectleiders: een praktische toolbox voor projectleiders
  • Best presterende projectteams: bouw en ontwikkel jouw droomteam

Tijdens de opleiding zullen we werken met een centrale case met als doel toe te passen wat we geleerd hebben. In het begin krijgen de deelnemers wat informaties. Tijdens het verloop van de training krijgen ze bijkomende informaties.


Uw
docent


Uw
docent

Bijdragen aan een betere wereld door leidinggevenden te versterken, dat is Bene's missie. Hij gelooft dat elke mens een ontzettend potentieel heeft, meestal zelfs onontgonnen. Leidinggevenden vervullen een ontzettend belangrijke rol in organisaties.

De nodige People & Management Skills helpen hen, hun organisatie en hun medewerkers te excelleren. (People Skills: communicatie, conflicten, leiderschap, … ; Management Skills: EFQM, BPM, Lean, BSC, …) Vanuit zijn meer dan 30 jaren ervaring helpt Bene leidinggevenden hun competenties verder te ontwikkelen.

Betere Leidinggevenden - Betere Organisaties - Betere Wereld


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES