Menu

ISO 22716:2007 normtraining

GMP voor de cosmetische industrie

GMP voor de cosmetische industrie

ISO 22716:2007 is de richtlijn voor Good Manufacturing Practices (GMP) voor de cosmetische industrie. Die beschrijft de criteria waaraan een productieproces moet voldoen, van de aankoop van grondstoffen en materialen tot de opslag van de afgewerkte producten. Met deze opleiding krijg je inzicht in een kwaliteitsbeheersysteem voor jouw bedrijf.

Good Manufacturing Practices

Het systeem van de GMP zorgt ervoor dat producten consistent geproduceerd worden en voldoen aan bepaalde kwaliteitsstandaarden. In plaats van enkel het eindproduct te controleren, worden risico’s vermeden door tijdens het hele productieproces de kwaliteit te bewaken. Soms worden GMP ook wel ‘Current Good Manufacturing Practices’ (cGMP) genoemd, om bedrijven eraan te herinneren dat ze hun technologie en systemen voortdurend up-to-date moeten houden.

Onze opleiding geef je inzicht in een kwaliteitsbeheersysteem, zodat je jouw cosmetische producten kunt vervaardigen volgens de GMP. Tijdens de cursus geven we talrijke praktijkvoorbeelden voor leerlingen van alle niveaus. Dankzij de praktijkervaring van de docent en de ruimte voor interactie heeft deze cursus een duurzaam leereffect.

Opleiding ISO 22716:2007

Ben je een leidinggevende of medewerker uit de cosmetische industrie of een maatwerkbedrijf? Ben je verantwoordelijk voor de productie, kwaliteitscontrole, de technische dienst en/of de opslag van cosmetische producten? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Alle criteria van ISO 22716:2007 worden inhoudelijk in detail toegelicht en er is geen voorkennis vereist. We kunnen de training ook bij jou in het bedrijf geven, of in de vorm van individuele begeleidingstrajecten.

Leerresultaten

Je kan een GMP systeem uitbouwen in jouw organisatie conform de  ISO  22716:2007 richtlijnen.

Gerelateerde opleidingen

Wil je jouw kennis nog verder uitbreiden? Ontdek dan ook de Allanta-opleidingen over ISO 13485:2016 en voor ISO 22716- en 13485-intern auditoren. Onze opleiding over de verschillen tussen ISO 22716 en ISO 13485 [AV1] toont immers aan dat ISO 13485 ook voor de cosmetica-industrie interessant is. Ten slotte bieden we een opleiding aan over ISO 14971: risicomanagement voor medische hulpmiddelen.

Praktisch

25/10/2019 9u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 550
NIET-LEDEN € 633

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Introductie en definities
 • Normvereisten:
  • Documentatie
  • Personeel
  • Infrastructuur & Installaties
  • Grondstoffen & verpakkingsmaterialen
  • Productie
  • Quality control 
  • Niet-conforme producten
  • Deviaties 
  • Klachten en recalls
  • Change Control
  • Subcontracting
  • Interne audit
 • Evaluatie en conclusies

Uw
docent

Carine Vandervorst is een ervaren lead auditor in de sector van medische hulpmiddelen, in vitro diagnostica, farmacie, sterilisatietechnieken, cosmetica en logistiek.

Ze heeft bovendien beroepservaring in apotheken, ziekenhuisapotheken en klinische laboratoria én in het onderwijs op hogeschool- en universitair niveau. 

Carine bouwde met succes een ISO 17025 - kwaliteitssysteem uit in laboratoria, ondersteunde rusthuizen bij de invoering van HACCP en trad op als hoofdauditor en technisch auditor voor BELAC, het Belgische accreditatieorganisme.

De unieke combinatie van praktijkervaring aan weerszijden van het certificatie- en accreditatiespectrum zorgt voor een professionele 360 graden aanpak bij de begeleiding van organisaties.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Sandra
Stam
Regus Surgical


Medical Regus Surgical</br></br></br>

Er werd een breed en gevarieerd programma aangeboden. Het publiek was divers, maar er waren zeker en vast interessante topics of cases voor elk individu.

ALLE REFERENTIES
Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
deelnemer
Materialise
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

Hands-on, focus on detail, lots of extra input was given when asked for! Thank you!!  There were numerous posibilities to have discussions on certain topi...

ALLE REFERENTIES
Daniel
Sanchez
GSK


Medical GSK</br> </br> </br>

"The training was very well organized, the facilities and environment were quite good. I especially liked the format of 6 modules x 3 days, it allows an...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken