Menu

OHSAS 18001:2007 interne auditortraining volgens ISO 19011

OHSAS 18001: een beheerst en systematisch veiligheidsmanagementsysteem

Tegenwoordig krijgt systematisch werken aan arbeidsomstandigheden almaar meer aandacht binnen organisaties. De wetgever legt de verantwoordelijkheid voor gezondheid en welzijn op het werk namelijk in steeds grotere mate bij de werkgever. Een veiligheidsmanagementsysteem conform OHSAS 18001 is het hulpmiddel bij uitstek om de veiligheid in een onderneming systematisch te controleren én te verbeteren. Door de OHSAS 18001 te hanteren, kunnen organisaties aantonen dat ze aan de verplichtingen van de arbeidsveiligheidswetgevingen voldoen.

Interne audits met behulp van de ISO 19011-norm

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan veiligheid, kwaliteit en andere aspecten van maatschappelijke verantwoord ondernemen. Een goede interne auditfunctie kan hiervoor veel betekenen. Tijdens zulke interne audits wordt onder meer het veiligheidsmanagementsysteem geëvalueerd, volgens de diverse stappen die zijn vastgelegd in de ISO 19011-norm. De resultaten van deze audits zijn bovendien geen dode letter, maar geven aanleiding tot structurele verbeteringen van het veiligheidssysteem. De adviezen in de auditnorm ISO 19011 geven u een goed inzicht in hoe effectief uw managementsysteem is voor het bereiken van uw doelstellingen.

Workshop OHSAS 18001:2007

Voor iedereen die op korte tijd grondig wil leren hoe hij op professionele wijze interne audits kan uitvoeren, ontwikkelden wij een OHSAS 18001:2007 interne auditortraining volgens ISO 19011. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de OHSAS-audits willen doorvoeren of die het proces van de interne OHSAS-auditing gaan leiden. Deze opleiding vereist dan ook de basiskennis omtrent OHSAS 18001.

Dit staat er tijdens de workshop op het programma:

 • Een overzicht van de eisen volgens ISO 19011
 • Auditprogramma en -planning
 • Voorbereiding van de audit
 • Uitvoering van de audit
 • Rapporteren van auditresultaten
 • Competenties van auditoren
 • Cases en oefeningen

Tijdens deze opleiding leggen we op elk moment een link naar het veiligheidsmanagementsysteem en kijken we telkens hoe de vermelde onderwerpen in de praktijk kunnen worden omgezet.

Praktisch

24/10/2017 9u - 17u Leuven
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

 • Inleiding tot audits OHSAS 18001: een overzicht van de eisen volgens ISO 19011
 • Auditprogramma en -planning
 • Voorbereiding van de audit
 • Uitvoering van de audit
 • Rapporteren van auditresultaten
 • Competenties van auditoren
 • Cases en oefeningen

Tijdens deze opleiding wordt op elk moment de relatie gelegd met het veiligheidsmanagementsysteem en hoe de vermelde onderwerpen in de praktijk worden omgezet.


Voorkennis

Voorkennis van de norm OHSAS 18001:2007 is vereist om deze training te kunnen volgen.


Doelgroep

Deze workshop is ontworpen voor iedereen die op korte tijd grondig wil leren hoe hij op professionele wijze interne audits kan uitvoeren volgens de regels van de kunst. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de OHSAS audits willen doorvoeren of die het proces van de interne OHSAS auditing gaan leiden. Deze opleiding vereist dan ook de basiskennis omtrent OHSAS 18001.


Uw
docent

Dirk Poppe, veiligheidsdeskundige en milieucoördinator, was 22 jaar preventieadviseur en 8 jaar intern (H&S, E en Quality Assurance) full-time auditor bij Electrabel, Kerncentrale Doel (Nucleaire productie) waar hij de eerste OHSAS 18001-certificatie (2000) ontwikkelde en alle OHSAS 18001 en ISO 14001 en EMAS vervolgaudits coördineerde.

Hij heeft een lange ervaring met de evoluerende welzijnsreglementering en de relevante zorgsystemen en auditing. Daarnaast specialiseerde hij zich in elektrische reglementering, explosiezonering en ATEX en ongevalsonderzoek.
 

Dirk werkt als extern auditor bij een certificatie-instelling voor de ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001 standaarden als Veiligheidscoördinator TMB. Hij is actief lid van de werkgroep ‘zorgsystemen’ van  Prebes.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES