Menu

MVO / ISO 26000 certificeren met IQNet SR 10

In company Workshop

Het referentiesysteem IQNet SR 10 “Social Responsibility management systems ” is een internationale norm die het mogelijk maakt een systematisch en geïntegreerd beheer van de maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO) tot stand te brengen en te communiceren. Een SR 10-certificaat garandeert dat een organisatie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op een gestructureerde manier aanpakt en daardoor bijdraagt tot de duurzameontwikkeling van haar activiteiten.

De norm is gebaseerd op de continue verbetering en sluit nauw aan bij een bestaand ISO 14001-, ISO 9001- en/of OHSAS 18001-systeem.

Het doel van de norm is de tevredenheid van de stakeholders systematisch te verbeteren door het invoeren van een beleid en doelstellingen op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid en door een transparant en ethisch gedrag.

De norm SR 10 is gebaseerd op de principes van de ISO 26000, en maakt het mogelijk die principes in de praktijk te brengen én een certificatie door een geaccrediteerde derde partij te behalen, en dus een erkenning door een onafhankelijke instelling van de naleving van de principes van MVO en duurzame ontwikkeling.

De toepassing van deze norm is gebaseerd op een aantal essentiële pijlers :

 • De identificatie van de noden en verwachtingen van de betrokken stakeholders en het meten van hun tevredenheidsniveau.
 • Het ethisch, transparant en sociaal verantwoordelijk gedrag (in de ruime zin).
 • De naleving van de wetgeving in verband met de impact van de organisatie op de maatschap­pij en op  het milieu
 • De continue verbetering van de impact van de organisatie op de maatschappij en het milieu.
 • Communicatie zowel binnen de organisatie als naar buiten, bijvoorbeeld via GRI-rapport. 

De IQNet SR 10 norm kan worden toegepast binnen elke organisatie, ongeacht de grootte, de sector of plaats van vestiging.

Praktisch

In company

Prijs

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

 • ISO 26000 MVO richtlijn: principes en thema’s  
 • Pauze
 • GRI-rapportering:  wat en hoe?
 • Lunch
 • IQnet SR10 standaard: inhoud  en certificatie
 • Pauze
 • Interactieve workshop SR10: stappenplan voor implementatie
 • SR10 Praktijkgetuigenis
 • Einde

Doelgroep

Hoger management en beheerders van managementsystemen kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de 30 uren bijkomende vorming voor milieucoördinatoren.


Uw
docent

Isabel Dobbelaere studeerde in 1993 in Gent af als burgerlijk ingenieur scheikunde en heeft een jaar later de ManaMa milieutechnologie behaald. Na de voorbije 15 jaar als milieuconsultant voor 2 adviesbureaus te hebben gewerkt heeft ze de voorbije jaren een ruime ervaring opgebouwd in milieudossiers, gaande van milieuvergunningen, MER’s, begeleiding inzake ISO 14001 tot het uitvoeren van de functie van extern milieucoördinator.

De praktische haalbaarheid en toepasbaarheid van haar adviezen was steeds een aandachtspunt dat de bedrijven erg konden appreciëren. Nu legt Isabel haar verder toe op de opvolging en begeleiding van duurzaam ondernemen bij bedrijven en overheden. Verder is Isabel ook als gastdocent verbonden aan de Provinciale Hogeschool Limburg departement Biotechniek optie milieukunde.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken