Menu

MBTI-persoonlijkheidstypes

In company Workshop

Krijg inzicht in uw persoonlijke sterktes en voorkeuren

Kennis is macht, schreef Francis Bacon in de zestiende eeuw. Ook vandaag gaat die leuze nog op. Zeker ook wat zelfkennis betreft. Het is cruciaal dat u inzicht heeft in uw eigen persoonlijkheid – met al z’n sterktes, zwaktes en unieke eigenschappen – om het te maken op de werkvloer en in uw privéleven.
De Myers-Briggs Type Indicator is een bekende en veelgebruikte persoonlijkheidstypologie. De MBTI reikt waardevolle inzichten aan over hoe u informatie verzamelt en verwerkt, en hoe u beslissingen neemt.
Als u zichzelf beter wil leren kennen – en uw sterke punten ten volle wil ontwikkelen – is het niet alleen belangrijk dat u uw MBTI-type kent, maar ook dat u perfect weet wat het inhoudt, hoe u uw resultaten interpreteert, en hoe u MBTI-types kunt gebruiken om vlotter samen te werken.

Hoe werkt de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)?

De Myers-Briggs Type Indicator werd ontwikkeld door Katharine Cook Briggs en Isabel Briggs Myers, die zich hiervoor baseerden op het werk van Carl Jung. De typologie vertrekt vanuit het idee dat mensen de wereld beleven aan de hand van vier psychologische functies en dat iedereen onbewuste voorkeuren heeft voor het ene of het andere uiteinde van het spectrum voor deze functies. De MBTI beantwoordt deze vier vragen:

 • Waaruit haalt het individu zijn energie? (extraversie vs. introversie)
 • Hoe neemt het individu informatie op? (observatie vs. intuïtie)
 • Hoe neemt het individu beslissingen? (reflectie vs. gevoel)
 • Hoe richt het individu zijn leven in? (beheersing vs. perceptie)

Het onderzoek combineert de vier voorkeuren van elke individu vervolgens tot een persoonlijkheidstype. Zo zijn er zestien. De types zijn genoemd naar de dominante functies. Zo zijn de dominante functies van een ‘ESTP’ extraversie (Extraversion), observatie (Sensing), reflectie (Thinking) en perceptie (Perception). De voorkeuren van het zeldzame ‘INFJ’-type zijn dan weer introversie (Introversion), intuïtie (iNtuition), gevoel (Feeling) en beheersing (Judgment).

Groeien en beter samenwerken dankzij MBTI

De MBTI helpt u om uw sterke punten en unieke gaven te identificeren, zodat u uw eigen handelen beter leert begrijpen. Daarnaast reikt de MBTI inzichten aan overuw motivaties en mogelijke groeidomeinen. In aansluiting daarop is het zinvol de MBTI te gebruiken bij coaching van volledige teams, omdat hij ieder individu inzicht geeft in het eigen type en in het type van de medewerkers. Het is evident dat die kennis een vlotte samenwerking en productiviteit in de hand werkt.

De opleiding

De MBTI-opleiding van Allanta is ideaal om uzelf of uw hele team beter te leren kennen, verder te ontwikkelen en productiever te maken. Uiteraard legt u tijdens de opleiding de MBTI-test af, maar u krijgt ook oefeningen om uw profiel te doorgronden en de profielen van uw teamgenoten beter te leren kennen. De oefeningen zijn gericht op betere samenwerking, communicatie en besluitvorming. Na afloop van de opleiding bent u in staat om uw sterktes en zwaktes te analyseren én die te verzilveren.

Praktisch

In company

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

MBTI geeft personen een beter inzicht in zichzelf, draagt in belangrijke mate bij tot de ontwikkeling van het individu en stimuleert zijn/haar groeikansen in de breedste zin van het woord. Het invullen van de MBTI neemt nog geen 30 minuten in beslag en men beschikt onmiddellijk over het resultaat.

Enkele aspecten van de inhoud:

 • wat is MBTI ?
 • invullen van een zelfscorend formulier
 • verwerken van de resultaten
 • individueel uitdelen van zijn/haar type
 • oefeningen met betrekking tot een beter inzicht in eigen profiel, maar tevens een beter inzicht in het profiel van het team zodat het de samenwerking met anderen verstevigt
 • De oefeningen hebben betrekking op:
  • Samenwerking
  • Betere communicatie
  • Veranderingen
  • Besluitvorming

UW LEER-
RESULTATEN

De deelnemers zijn na afloop in staat hun sterkte en hun zwakte te analyseren en tevens hoe te leren hun eigen sterktes en zwaktes te verzilveren.

Ook de groep (het team) heeft zijn sterke en zwakke punten. MBTI geeft inzicht in beide aspecten van het team.


Doelgroep

Deze opleiding is een must voor projectleiders en leidinggevenden in organisaties die teams coachen naar uitmuntende prestaties. In aansluiting daarop is het zinvol de MBTI te gebruiken bij coaching van volledige teams, omdat het elk individu inzicht geeft in het eigen type en in het type van de medewerkers. Het is evident dat die kennis een vlotte samenwerking en productiviteit in de hand werkt.


Uw
docent

Na zijn opleiding als sociaal assistent volgde Jacques Ampe het Junior Management Programma aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Terwijl hij zich in de bedrijfswereld verder specialiseerde in human resources management, werd hij een graag gezien docent aan de afdeling personeelsbeleid van de IPSOC te Kortrijk. Jacques was bovendien verantwoordelijk voor het HR-beleid bij Levi Strauss & Co Europe.

Vanuit die ervaring reikt Jacques Ampe een reeks van opleidings- en coachingsprogramma’s aan, met als doelstelling om mensen meer deel te laten uitmaken van de organisatie. Door deze programma’s gaan mensen mee-denken en mee-werken. Er wordt gewerkt vanuit een hoge mate van betrokkenheid en bijdrage, waardoor de mensen hun toegevoegde waarde onmiddellijk kunnen waarnemen. Dit leidt tot verhoogde inzetbaarheid, loyaliteit en het uitdragen van de ondernemingsvisie, missie en waarden.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken