Menu

IVDR Leerplatform - Pilot

Samen naar een succesvolle IVDR-implementatie

Ben je een fabrikant of ontwikkelaar van een reagens, recipiënten voor specimens, een reactief product, een kalibrator, een controlemateriaal, een kit, een instrument, een apparaat, een toestel, software of een systeem dat afzonderlijk of in combinatie wordt gebruikt, en is bestemd om te worden gebruikt voor in-vitro-diagnostiek? Dan ontkom je er niet aan om te voldoen aan de wetgeving In Vitro Diagnostiek: IVDR.

De nieuwe wetgeving In Vitro Diagnostic Regulations

Op 5 mei 2017 werden de nieuwe Europese verordeningen voor in vitro diagnostiek gepubliceerd: IVDR. Er worden tal van nieuwe vereisten gesteld aan fabrikanten van in vitro diagnostica. Wat er veranderd in IVDR, lees je in deze blog. De deadly deadline lijkt nog ver weg (mei 2022), maar die ‘zee aan tijd’ is een valstrik en leidt onherroepelijk tot schipbreuk indien jouw bedrijf niet tijdig van koers verandert. Een IVDR traject opstarten gebeurt daarom best vandaag.

Het leerplatform: met vereende krachten naar een succesvolle IVDR-implementatie

Het doel van het platform is om samen te werken naar een succesvolle implementatie van de IVDR, of transitie van Directive naar de Regulation. Dit gebeurt op een interactieve en informele manier, via de uitwisseling van ervaringen en informatie tussen fabrikanten en ontwikkelaars van in vitro diagnostica en sturing en toelichting van van senior consultant-trainer Carine Vandervorst, voorheen Apotheker Klinisch Bioloog. 

Tijdens korte sessies van 3 uren worden specifieke topics behandeld, vragen verzameld en toelichtingen gegeven. Per jaar worden 4 sessies georganiseerd, waar alle deelnemers samenkomen. Onderling worden ervaringen uitgewisseld, worden uitgevoerde activiteiten en de opgedane kennis gedeeld en is er voldoende tijd om te sparren. Carine Vandervorst staat aan de zijlijn om alles in goede banen te leiden. Instromen kan op ieder gewenst moment!

Pilot-sessie IVDR

Graag nodigen we je uit om samen te proeven van dit nieuwe concept. Deze pilot-sessie wordt je kosteloos aangeboden door Allanta en wordt dit najaar drie keer georganiseerd:

  • Vrijdag 23 november, 13u30 - 16u30, Hasselt
  • Vrijdag 30 november, 13u30 - 16u30, Gent
  • Vrijdag 14 december, 13u30 - 16u30, Leuven

Wees welkom, maar let op: vol=vol!

Praktisch

01/01/2020 Het leerplatform wordt in 2020 opgestart. Meld u nu reeds aan. Aalst of Vilvoorde (n.t.b.)
Schrijf in

Prijs

LEDEN GRATIS
NIET-LEDEN GRATIS

Dit betreft een pilot-sessie. Deelname hieraan is gratis. Wees er snel bij, want vol=vol!

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Je kunt hier terecht met vragen van alle aard omtrent IVDR. Er wordt geen vooraf opgestelde agenda gevolgd.

Dit leerplatform is laagdrempeling en toegankelijk voor iedere onderneming die raakpunten heeft met In Vitro Diagnostica.

Specifieke topics die een struikelblok vormen of hoofdbrekens veroorzaken zullen behandeld worden.


Voorkennis

Voorkennis voor deelname aan dit leerplatform is niet benodigd.


Uw
docent

Carine Vandervorst is een ervaren lead auditor in de sector van medische hulpmiddelen, in vitro diagnostica, farmacie, sterilisatietechnieken, cosmetica en logistiek.

Ze heeft bovendien beroepservaring in apotheken, ziekenhuisapotheken en klinische laboratoria én in het onderwijs op hogeschool- en universitair niveau. 

Carine bouwde met succes een ISO 17025 - kwaliteitssysteem uit in laboratoria, ondersteunde rusthuizen bij de invoering van HACCP en trad op als hoofdauditor en technisch auditor voor BELAC, het Belgische accreditatieorganisme.

De unieke combinatie van praktijkervaring aan weerszijden van het certificatie- en accreditatiespectrum zorgt voor een professionele 360 graden aanpak bij de begeleiding van organisaties.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Sandra
Stam
Regus Surgical


Medical Regus Surgical</br></br></br>

Er werd een breed en gevarieerd programma aangeboden. Het publiek was divers, maar er waren zeker en vast interessante topics of cases voor elk individu.

ALLE REFERENTIES
Daniel
Sanchez
GSK


Medical GSK</br> </br> </br>

"The training was very well organized, the facilities and environment were quite good. I especially liked the format of 6 modules x 3 days, it allows an...

ALLE REFERENTIES
Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
deelnemer
Materialise
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

Hands-on, focus on detail, lots of extra input was given when asked for! Thank you!!  There were numerous posibilities to have discussions on certain topi...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken