Menu

Interne auditor voor jouw Food Safety Management System

Opleiding

Het doel van deze training is deelnemers de kennis en vaardigheden bij te brengen, die nodig zijn voor het uitvoeren van interne audits van voedselveiligheidsmanagementsystemen (FSMS) en een bijdrage te leveren aan de voortdurende verbetering van de organisatie.


Deelnemers aan deze cursus worden verondersteld al kennis te hebben van voedselveiligheidsmanagementsystemen FSSC 22000, BRC en IFS. Indien deze voorkennis nog niet aanwezig is, dan kan je de opleiding FSSC 22000, BRC Food, IFS Food, IFS Logistics, BRC-IOP, … volgen. 


De opleiding is bedoeld voor managers en medewerkers die ingezet worden als interne auditor of betrokken zijn bij verbetering van het voedselveiligheidsmanagementsysteem in hun organisatie.

 

Praktisch

02/10/2018 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Deze opleiding brengt je auditing-vaardigheden bij voor de omgang met systemen voor voedselveiligheidsbeheer (FSMS).

Je leert het ontwerp en de implementatie van een FSMS beoordelen en hoe je het FSMS van een organisatie kunt verbeteren volgens de eisen van ISO-norm 22000:2005.

• Theoretische auditaspecten

   • Termen en definities

   • Doelstellingen

• Praktische auditaspecten

   • Beheer van een auditprogramma

   • Uitvoering van een audit

• Specifieke technieken en ervaringen met voeding

   • Kritische controlepunten

   • Hygiëne

   • Traceerbaarheid

• Competentie van de auditor

   • Competentie

   • Beoordeling


UW LEER-
RESULTATEN

Na afloop van deze cursus kunnen de deelnemers:

  • Omschrijven wat de verantwoordelijkheden van een interne auditor zijn en welke rol een interne audit vervult bij het onderhouden en verbeteren van voedselbeheersystemen.
  • Beschrijven van de strekking en structuur van ISO 22000 onder verwijzing naar processen in de voedselketen en het model van een op risicoanalyse gebaseerd voedselveiligheidsbeheersysteem
  • Plannen, verrichten en rapporteren van een interne audit als onderdeel van een voedselveiligheidsbeheersysteem volgens ISO 19011

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be





Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIES



Deze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken