Menu

ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagement

Tweedaagse

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De basisprincipes waarop ISO 9001:2015 steunt, zijn klantgerichtheid, leiderschap, procesbenadering, continu verbeteren en besluitvorming op basis van feiten.

Kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001

Deze norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie en de manier waarop er met het kwaliteitsbeleid wordt omgegaan. De organisatie kan ISO 9001 gebruiken als instrument om de efficiëntie van de organisatie te verhogen. Het is daarnaast mogelijk om het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie bijkomend te laten certificeren door een externe onafhankelijke partij via een certificatieaudit. Dit certificaat is voor de organisatie en haar klanten het bewijs dat de organisatie op een gestructureerde, efficiënte en planmatige manier georganiseerd is en aan kwaliteitsbeheersing en -borging doet.

ISO 9001:2015-norm

Op 23 september 2015 werd de ISO 9001:2015 gepubliceerd. Deze is opgebouwd volgens de nieuwe ‘high-level structure’ (HLS) en houdt enkele grote veranderingen in. Nieuwe kernelementen zoals organisatorische contextanalyse, belanghebbende partijen en risicomanagement hebben hierin een bijzondere plaats gekregen.

Dit betekent ook dat het kwaliteitssysteem van de organisatie in de komende jaren aangepast dient te worden. Ook tijdens de interne en externe audits zal men rekening moeten houden met deze gewijzigde eisen.

Opleiding over ISO 9001 kwaliteitsmanagement

De ISO 9001-cursus van Allanta is zinvol voor iedereen die betrokken is bij het invoeren en beheren van een kwaliteitsmanagement volgens de ISO 9001:2015-richtlijnen. Ook voor interne auditoren is deze training een absolute aanrader.

Tijdens de opleiding verkrijgt u kennis van de normeisen en een praktische invulling ervan, leert u de kwaliteitsprincipes beter kennen en ontdekt u de verschillen ten opzichte van de ISO 9001:2008-norm. Na deze cursus bent u in staat om een kwaliteitssysteem toe te passen in uw organisatie en uw kwaliteitsmanagementsysteem om te vormen naar de eisen van de nieuwste norm (2015).

Gerelateerde opleidingen

Ontdek ook de gecertificeerde opleiding voor lead auditors volgens ISO 9001:2015 en de workshop rond context, stakeholder management en risicobeheer volgens dezelfde norm.

Praktisch

17/09/2019
24/09/2019
9u - 17u
9u - 17u
Hasselt
30/09/2019
07/10/2019
9u - 17u
9u - 17u
Officenter Aalst
07/11/2019
14/11/2019
9u - 17u
9u - 17u
Hasselt
25/11/2019
26/11/2019
9u - 17u
9u - 17u
Officenter Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 865
NIET-LEDEN € 995

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens de tweedaagse opleiding worden volgende onderwerpen besproken zoals in ISO 9001:2015 gesteld:

 • Het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn processen
 • Gedocumenteerde informatie
 • Context van de organisatie
 • Stakeholders (belanghebbenden)
 • Risico’s  en opportuniteiten
 • Leiderschap
 • Ondersteunende diensten
 • Management van Middelen
 • Productie en dienstverlening
 • Ontwerp en Ontwikkeling
 • Inkoop
 • Klanttevredenheid
 • Interne audit
 • Effectiviteit en efficiëntie van processen
 • Afwijkende producten en diensten (klachten)
 • Continue verbetering
 • Corrigerende maatregelen

Tijdens de opleiding worden de verschillen met vorige normrevisie, ISO 9001:2008 aangehaald.


UW LEER-
RESULTATEN

Tijdens de opleiding

 • Verkrijg je kennis van de normeisen beschreven in ISO 9001:2015 en een mogelijke praktische invulling hiervan
 • Leer je de verschillende kwaliteitsprincipes en begrippen waarop de norm is gebaseerd kennen.
 • Leer je de verschillen met de vorige norm revisie ISO 9001:2008 kennen

Uw
Voordelen

Na de opleiding kan u

 • de ISO 9001:2015 normeisen begrijpen en toepassen op een kwaliteitssysteem van een organisatie,
 • de verschillende facetten van de norm plaatsen in uw eigen organisatie,
 • aanpassingen opstarten om een bestaand ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem om te vormen tot het nieuwe norm ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is of zal worden bij het opzetten, invoeren en beheren van het ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem. 

Ook voor interne auditoren is deze cursus een absolute aanrader. Een goede kennis van deze norm is cruciaal voor het auditeren van een kwaliteitsmanagementsysteem. 


Uw
docent


Uw
docent

Ria De Busser ondersteunt bedrijven en organisaties bij het opzetten, implementeren en verbeteren van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Zij coacht de medewerkers daarenboven om resultaatgerichte meetbare verbeterprojecten tot een goed einde te brengen. Als consultant is zij actief op vlak van ISO 9001, interne audits, opstellen en optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie en het reduceren van waste en kosten door middel van verbeterprojecten. Ria beroept op 12 jaren ervaring in Quality Assurance en projecten binnen RSB Transmissions (toeleverancier van Caterpillar, Bombardier, GE Wind Energy, …), Philips Lighting en Janssen Pharmaceutica.


Uw
docent

Pascal Droogers is business en life coach van mensen en organisaties. Hij heeft 30 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties in management en persoonlijke vaardigheden. Hij werkt met modellen als EFQM, ISO 9001, BSc, BPM, Lean. Persoonlijke vaardigheden brengt hij op een coachende wijze en hij heeft zich tevens verdiept in NLP en het Enneagram. Business en mensen verbinden is zijn missie om zo blijvende resultaten te boeken.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken