Menu

ISO 9001:2015-opleiding kwaliteitsmanagement

Opleiding

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De basisprincipes waarop ISO 9001:2015 steunt, zijn klantgerichtheid, leiderschap, procesbenadering, continu verbeteren en besluitvorming op basis van feiten.

Kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001

Deze norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie en de manier waarop er met het kwaliteitsbeleid wordt omgegaan. De organisatie kan ISO 9001 gebruiken als instrument om de efficiëntie van de organisatie te verhogen. Het is daarnaast mogelijk om het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie bijkomend te laten certificeren door een externe onafhankelijke partij via een certificatieaudit. Dit certificaat is voor de organisatie en haar klanten het bewijs dat de organisatie op een gestructureerde, efficiënte en planmatige manier georganiseerd is en aan kwaliteitsbeheersing en -borging doet.

ISO 9001:2015-norm

Op 23 september 2015 werd de ISO 9001:2015 gepubliceerd. Deze is opgebouwd volgens de nieuwe ‘high-level structure’ (HLS) en houdt enkele grote veranderingen in. Nieuwe kernelementen zoals organisatorische contextanalyse, belanghebbende partijen en risicomanagement hebben hierin een bijzondere plaats gekregen.

Dit betekent ook dat het kwaliteitssysteem van de organisatie in de komende jaren aangepast dient te worden. Ook tijdens de interne en externe audits zal men rekening moeten houden met deze gewijzigde eisen.

Opleiding over ISO 9001 kwaliteitsmanagement

De ISO 9001-cursus van Allanta is zinvol voor iedereen die betrokken is bij het invoeren en beheren van een kwaliteitsmanagement volgens de ISO 9001:2015-richtlijnen. Ook voor interne auditoren is deze training een absolute aanrader.

Tijdens de opleiding verkrijgt u kennis van de normeisen en een praktische invulling ervan, leert u de kwaliteitsprincipes beter kennen en ontdekt u de verschillen ten opzichte van de ISO 9001:2008-norm. Na deze cursus bent u in staat om een kwaliteitssysteem toe te passen in uw organisatie en uw kwaliteitsmanagementsysteem om te vormen naar de eisen van de nieuwste norm (2015).

Gerelateerde opleidingen

Ontdek ook de gecertificeerde opleiding voor lead auditors volgens ISO 9001:2015 en de workshop rond context, stakeholder management en risicobeheer volgens dezelfde norm.

Praktisch

EXTRA
30/10/2017
31/10/2017
SESSIE
9u - 17u
9u - 17u
Hasselt
04/12/2017
05/12/2017
9u - 17u
9u - 17u
Hasselt
11/12/2017
12/12/2017
9u - 17u
9u - 17u
Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 780
NIET-LEDEN € 897

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens de tweedaagse opleiding worden volgende onderwerpen besproken zoals in ISO 9001:2015 gesteld:

 • Het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn processen
 • Gedocumenteerde informatie
 • Context van de organisatie
 • Stakeholders (belanghebbenden)
 • Risico’s  en opportuniteiten
 • Leiderschap
 • Ondersteunende diensten
 • Management van Middelen
 • Productie en dienstverlening
 • Ontwerp en Ontwikkeling
 • Inkoop
 • Klanttevredenheid
 • Interne audit
 • Effectiviteit en efficiëntie van processen
 • Afwijkende producten en diensten (klachten)
 • Continue verbetering
 • Corrigerende maatregelen

Tijdens de opleiding worden de verschillen met vorige normrevisie, ISO 9001:2008 aangehaald.


UW LEER-
RESULTATEN

Tijdens de opleiding

 • Verkrijg je kennis van de normeisen beschreven in ISO 9001:2015 en een mogelijke praktische invulling hiervan
 • Leer je de verschillende kwaliteitsprincipes en begrippen waarop de norm is gebaseerd kennen.
 • Leer je de verschillen met de vorige norm revisie ISO 9001:2008 kennen

Uw
Voordelen

Na de opleiding kan u

 • de ISO 9001:2015 normeisen begrijpen en toepassen op een kwaliteitssysteem van een organisatie,
 • de verschillende facetten van de norm plaatsen in uw eigen organisatie,
 • aanpassingen opstarten om een bestaand ISO 9001:2008 kwaliteitssysteem om te vormen tot het nieuwe norm ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is of zal worden bij het opzetten, invoeren en beheren van het ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem. 

Ook voor interne auditoren is deze cursus een absolute aanrader. Een goede kennis van deze norm is cruciaal voor het auditeren van een kwaliteitsmanagementsysteem. 


Uw
docent

Ria De Busser ondersteunt bedrijven en organisaties bij het opzetten, implementeren en verbeteren van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Zij coacht de medewerkers daarenboven om resultaatgerichte meetbare verbeterprojecten tot een goed einde te brengen. Als consultant is zij actief op vlak van ISO 9001, interne audits, opstellen en optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie en het reduceren van waste en kosten door middel van verbeterprojecten. Ria beroept op 12 jaren ervaring in Quality Assurance en projecten binnen RSB Transmissions (toeleverancier van Caterpillar, Bombardier, GE Wind Energy, …), Philips Lighting en Janssen Pharmaceutica.


Uw
docent

Pascal Droogers is business en life coach van mensen en organisaties. Hij heeft 30 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties in management en persoonlijke vaardigheden. Hij werkt met modellen als EFQM, ISO 9001, BSc, BPM, Lean. Persoonlijke vaardigheden brengt hij op een coachende wijze en hij heeft zich tevens verdiept in NLP en het Enneagram. Business en mensen verbinden is zijn missie om zo blijvende resultaten te boeken.


Uw
docent

Ilse Gilio kan als senior consultant voor Allanta rekenen op haar jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement, process management, change management, interne audits, begeleiden van externe audits, verbeterprojecten en het optimaliseren van kwaliteitsdocumentatie. Deze kennis en ervaring deed ze op tijdens verschillende projecten in de automobielsector (ISO/TS 16949) en andere productieomgevingen (ISO 9001).

Ilse vervulde al in verschillende bedrijven de rol van Quality Assurance Manager. Hierdoor weet ze als team manager zeer goed hoe ze een organisatie en kwaliteitsteam begeleidt terwijl ze de kwaliteitsmanagementprojecten waarvoor ze wordt ingezet tot een goed einde brengt. 

Momenteel legt Ilse binnen Allanta de focus op projecten binnen de medische hulpmiddelenindustrie. Voor Brightlands, de incubator in Geleen (NL), treedt ze op als mentor en begeleidt ze start-ups m.b.t. productontwikkeling, productvalidatie, risico-analyses en het opzetten van het ISO 9001, ISO 13485 of ISO/TS 16949 managementsysteem.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES