Menu

ISO 50001: dé standaard voor energiemanagementsystemen

Opleiding

ISO 50001: ondersteuning bij energie- en kostenbesparingen

Vandaag de dag moeten bedrijven hun energie zorgvuldig beheren – én willen ze aan klanten, investeerders, partners en medewerkers tonen dat ze inspanningen doen op het vlak van energiebesparing. Niet alleen kunnen de hoge energieprijzen de rendabiliteit van ondernemingen in gevaar brengen; de overheid stelt ook concrete eisen aan hun energieprestaties. Om daaraan tegemoet te komen, hebben ze een gedetailleerd inzicht in hun energieverbruik nodig, en een wettelijk kader voor hun energiemanagementsysteem. De ISO 50001 is een krachtig instrument om organisaties te ondersteunen bij energie- en kostenbesparingen.

ISO 50001: opvolger van EN 161001

Op 15 juni 2011 werd de mondiale norm ISO 50001 (‘Energy Management systems - requirements with guidance for use’) gepubliceerd. Deze norm is de opvolger van de EN 16001, die ingetrokken werd. Zowel inhoudelijk als geografisch is de ISO 50001-norm uitgebreider dan haar voorganger.

De voordelen van een efficiënt energiemanagementsysteem

De ISO 50001 vormt de basis voor een efficiënt energiemanagementsysteem. En daarmee kan een onderneming aantonen dat zij consequent werkt aan een verbetering van de energie-efficiëntie, de energiekost en de broeikasgasemissies. Maar dat is lang niet het enige voordeel. Met een uitgekiend energiemanagement (d.w.z. een systeem dat gebaseerd is op ‘fact & figures’), zet u zelf de bakens uit en holt u niet achter de razendsnel evoluerende technologie aan. Tot slot levert een efficiënt energiemanagementsysteem een direct concurrentievoordeel op.

Opleiding ISO 50001:2011

Als u nog niet helemaal vertrouwd bent met de vereisten van ISO 50001, is onze opleiding “ISO 50001:2011: energiestandaard voor energiemanagementsystemen” ideaal. Daar bespreken we de terminologie, grondbeginselen en principes van energiemanagement, net als de relatie tussen energie-efficiënte, energiegebruik, energieverbruik en energie-intensiteit. Ook de beheers- en operationele elementen van de ISO 50001-norm komen aan bod. Tot slot besteden we aandacht aan het procesmodel en de audit van een energiemanagementsysteem.

Opleiding inclusief  ISO 50001:2011-norm

Bij deze opleiding is een afgedrukt exemplaar van de ISO 50001:2011-norm inbegrepen.

bron video: Iso.org

Praktisch

08/06/2018 9u - 17u Vilvoorde
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 505
NIET-LEDEN € 581

Bovenstaande prijzen zijn inclusief een afgedrukt exemplaar van de ISO 50001:2011-norm.

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

  • Wettelijke achtergronden als basis voor een ISO 50001-systeem
  • Energie-management: grondbeginselen, principes en terminologie
  • De relatie tussen energie-efficiënte, energiegebruik, energieverbruik, en energie-intensiteit
  • Procesmodel van het energiemanagement systeem
  • De beheerselementen van de ISO 50001 norm
  • De operationele elementen van de ISO 50001 norm
  • Overlappingen en synergieën met het kwaliteits-, milieu- en veiligheidssysteem
  • De audit van een energiemanagement systeem
  • Praktijkcases en oefeningen

Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES