Menu

ISO 15189:2012 interne auditor

Eendaagse

De ISO 15189:2012-norm legt voor medische en klinische laboratoria de eisen vast op het vlak van kwaliteit en competentie, en is een leidraad voor het opzetten en bewaken van een kwaliteitssysteem. Het intern auditproces is daarbij een belangrijk onderdeel. Verder vereist ISO 15189 dat interne audits door specifiek opgeleid en gekwalificeerd personeel worden uitgevoerd. Allanta biedt hiervoor de praktijkgerichte opleiding tot interne auditor aan.

Interne auditor, bewaker van de kwaliteitsnorm

Een kwaliteitssysteem moet geregeld getoetst worden op het vlak van efficiëntie en doelmatigheid, en interne audits zijn hiervoor een prima hulpmiddel. De interne auditor speelt dus een essentiële rol bij de kwaliteitsbewaking van het medisch laboratorium. De auditor analyseert en evalueert de kwaliteit van het functioneren van de interne organisatie en doet op basis daarvan structurele voorstellen om die te optimaliseren.

De meerwaarde van kwaliteitsvolle audits

Een goed uitgevoerde doorlichting kan voor het laboratorium verscheidene positieve elementen opleveren, zoals het ontdekken van opportuniteiten om verbeteringen aan te brengen of het identificeren van werkpunten. Ze kan ook aantonen dat de juiste werkwijzen en procedures worden toegepast.

Vaardigheden verwerven voor interne audits

In deze opleiding tot interne auditor verwerf je diverse vaardigheden om audits efficiënt en resultaatgericht uit te voeren volgens de ISO 15189-norm. Zo leer je onder meer een auditplan opzetten, de kwaliteitsvolle uitvoering ervan bewaken en een objectief auditrapport opstellen. Er wordt ook aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. Als vervolgtraject kan er aansluitend op de opleiding ook een interne audit worden uitgevoerd.

Praktisch

24/10/2019 9u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 630
NIET-LEDEN € 720

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Je kan een efficiënt intern audit proces uitwerken dat voldoet aan ISO 19011:2018
 • Je leert hoe je als intern auditor ISO 15189 specifieke criteria kan auditen
 • Je ontwikkelt interne auditvaardigheden 
 • Je kan een auditrapport opstellen dat een goede weerspiegeling is van uw bevindingen 
 • Je kan in overleg met de procesverantwoordelijke een actieplan opstellen 

Vervolgtraject

 • Op vraag kan een interne audit binnen je bedrijf onder toezicht van de docent worden uitgevoerd. 
 • De voorbereiding, uitvoering en rapportage van de interne audit worden in praktijk geobserveerd en de resultaten met de auditor in opleiding besproken. De bevindingen worden in een evaluatieverslag samengevat.
 • De deelnemer ontvangt een certificaat als gekwalificeerd intern auditor ISO 15189.
 • Duur: 0,5 dag per auditor of auditorteam.

 

 


Voorkennis

Kennis van de ISO 15189-norm. 


Doelgroep

 • Intern auditoren en leidinggevenden van medische laboratoria. 
 • Voorkennis van de ISO15189 norm is gewenst. 
 • Elke deelnemer ontvangt een certificaat van deelname. 

 


Uw
docent

Carine Vandervorst is een ervaren lead auditor in de sector van medische hulpmiddelen, in vitro diagnostica, farmacie, sterilisatietechnieken, cosmetica en logistiek.

Ze heeft bovendien beroepservaring in apotheken, ziekenhuisapotheken en klinische laboratoria én in het onderwijs op hogeschool- en universitair niveau. 

Carine bouwde met succes een ISO 17025 - kwaliteitssysteem uit in laboratoria, ondersteunde rusthuizen bij de invoering van HACCP en trad op als hoofdauditor en technisch auditor voor BELAC, het Belgische accreditatieorganisme.

De unieke combinatie van praktijkervaring aan weerszijden van het certificatie- en accreditatiespectrum zorgt voor een professionele 360 graden aanpak bij de begeleiding van organisaties.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Sandra
Stam
Regus Surgical


Medical Regus Surgical</br></br></br>

Er werd een breed en gevarieerd programma aangeboden. Het publiek was divers, maar er waren zeker en vast interessante topics of cases voor elk individu.

ALLE REFERENTIES
deelnemer
Materialise
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

Hands-on, focus on detail, lots of extra input was given when asked for! Thank you!!  There were numerous posibilities to have discussions on certain topi...

ALLE REFERENTIES
Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
Daniel
Sanchez
GSK


Medical GSK</br> </br> </br>

"The training was very well organized, the facilities and environment were quite good. I especially liked the format of 6 modules x 3 days, it allows an...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken