Menu

ISO 14001 - transitietraining naar de nieuwe milieunorm versie 2015

In company Opleiding

Zet de stap naar milieumanagement volgens ISO 14001:2015

De norm ISO 14001 wordt wereldwijd toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te certificeren. Door ISO 14001 te implementeren, kunnen organisaties aan hun management, werknemers en externe stakeholders garanderen dat de milieu-impact wordt gemeten én verbeterd.

Eind 2015 werd de hernieuwde versie van de ISO 14001-norm gepubliceerd. De toepassing van deze norm legt de lat voor vele organisaties opnieuw een stuk hoger. ISO 14001:2015 is gebaseerd op de ‘High-Level Structure’ (HLS) en vraagt meer aandacht voor de stakeholders en de context waarin organisaties opereren. De focus op producten en diensten vanuit een lifecycle-perspectief, de beheersing van uitbestede processen, opportuniteiten en risico’s zijn nieuwe aandachtsgebieden.

Transitietraining ISO 14001

Een basiskennis van de ISO 14001:2004-norm is vereist. Wie deze voorkennis nog niet heeft, kan de ISO 14001:2015-opleiding van Allanta volgen.

Tijdens de transitietraining wordt de vernieuwde norm in detail toegelicht. Belangrijk is vooral wat de wijzigingen betekenen voor het ISO-milieumanagementsysteem van uw organisatie en hoe u de wijzigingen kunt implementeren in het bestaande systeem. Daarnaast wordt de impact op auditing besproken.

Na afloop van de ISO 14001:2015-transitietraining kunt u de wijzigingen zelf voorbereiden, ze proactief implementeren en de impact ervan nauwkeurig inschatten.

Korting in tandem met ISO 9001-transitietraining

Schrijf u daarnaast in voor de ISO 9001:2015-transitietraining en geniet een gezamenlijke korting van 25 percent! Bovendien komt deze opleiding in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Vraag uw subsidie aan en bespaar tot 40 percent op de inschrijvingsprijs.

Praktisch

In company

Prijs

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

De  ISO 14001:2015 norm wordt in detail toegelicht. Vervolgens worden wijzigingen en de mogelijke impact voor je organisatie besproken:

 • Algemene inleiding: aanleiding van deze wijzigingen
 • Structuur ISO 14001 per hoofdstuk
 • Wat betekenen deze wijzigingen voor het ISO milieumanagementsysteem (gap analysis) van mijn organisatie?
 • Hoe kan ik de wijzigingen implementeren in mijn bestaande managementsysteem?
 • Wat is de impact op auditing?

Breng uw eigen milieuhandboek mee naar deze sessie om gericht vragen te stellen en in te spelen op uw eigen behoeftes bij transitie naar de nieuwe normversie!


Uw
Voordelen

Na deze opleiding bent u  in staat om:

 • wijzigingen en impact voor uw organisatie te kennen
 • via een aantal praktische tools u op deze wijzigingen voor te bereiden
 • met uw eigen milieuhandboek de wijzigingen proactief te implementeren

Voorkennis

Dit is een transitietraining. Voorkennis van de ISO 14001:2004 norm is daarom vereist. 

Heeft u deze voorkennis nog niet, volg dan de ISO 14001:2015 normtraining.


Doelgroep

Deze opleiding is een aanrader voor:

 • Milieucoördinatoren en verantwoordelijken voor het ISO 14001 milieuzorgsysteem
 • Interne milieuauditoren verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van interne audits
 • Duurzaamheidsmanagers en kwaliteit, veiligheid en milieu (KVM)-verantwoordelijken betrokken bij de integratie van zorgsystemen
 • Risk assessors & managers risicobeheer
 • Directie en management
 • Proceseigenaars

Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken