Menu

ISO 14001:2015-opleiding

Eendaagse opleiding

Voordelen van een milieumanagementsysteem

Een milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en systematisch verbeteren van prestaties op milieugebied en maakt deel uit van het gangbare managementsysteem. De ISO 14001:2015 implimenteren in jouw organisatie biedt heel wat interessante voordelen. Uiteraard is het belangrijste plusplunt een duidelijk milieuplan waar jouw organisatie groeit naar betere milieuprestaties door milieurisico's en kansen overzichtelijk in kaart te brengen. Daarbovenop creeërt deze ISO-certificiëring strategische bedrijfsdoelstellingen die rechtstreeks bijdragen tot een positief bedrijfsimago en concurrentieel voordeel

Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

 • Voldoen aan wet- en regelgeving en beheersen van milieurisico's
 • Streven naar een permanente verbetering van milieuprestaties van jouw organisatie

 ISO 14001:2015

Bedrijven die met behulp van ISO 26000 maatschappelijk verantwoord willen ondernemen hechten naast energiemanagement en het welzijn van medewerkers, ook voldoende belang aan het milieu. ISO 14001:2015 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.  Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen dan ook een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waaraan een milieuzorgsysteem moet voldoen. Een milieumanagementsysteem visualiseert de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen en geeft op die manier vorm en inhoud aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het leefmilieu.

In augustus 2015 verscheen de ISO 14001:2015, geheel herschreven volgens de algemene High Level Structure. Zowel ISO 14001:2015 als ISO 9001:2015 zijn volgens deze structuur opgebouwd, waardoor beide normen perfect met elkaar integreerbaar en implementeerbaar zijn.

Allanta-opleiding over ISO 14001 kwaliteitsmanagement

Deze Allanta-opleiding geeft je een duidelijk overzicht van de vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat je in staat bent om binnen jouw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren. Deze eendaagse normtraining is de ideale basis voor de opstap naar een interne auditor. 

 

Praktisch

19/09/2019 9u - 17u Hasselt
06/11/2019 9u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 540
NIET-LEDEN € 621

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Inleiding tot een milieuzorgsysteem
 • High Level Structure
 • Structuur en hoofdelementen van ISO 14001:2015
 • Wettelijke eisen
 • Register significante milieuaspecten
 • Praktische implementatie van een milieuzorgsysteem
 • Diverse praktijkoefeningen
 • Integratie met andere zorgsystemen
 • Traject tot certificatie

Methoden: Presentatie, voorbeelden, oefeningen en discussies.


Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken