Menu

ISO 14001:2015-opleiding

Opzetten, implementeren en beheren van een milieumanagementsysteem

Een milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied en maakt bij voorkeur deel uit van het gangbare managementsysteem.

Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

 • Voldoen aan wet- en regelgeving en beheersen van milieurisico's
 • Streven naar een permanente verbetering van milieuprestaties van uw organisatie

De ISO 14001-norm

ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.

Desgewenst kan een milieumanagementsysteem worden gecertificeerd volgens deze norm. Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen dan ook een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waaraan een milieuzorgsysteem moet voldoen. Een milieumanagementsysteem visualiseert de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen en geeft op die manier vorm en inhoud aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het leefmilieu.

ISO 14001:2015

In augustus 2015 is de ISO 14001:2015 verschenen, geheel herschreven volgens de algemene High Level Structure. Zowel ISO 14001:2015 als ISO 9001:2015 zijn volgens deze structuur opgebouwd, waardoor beide normen perfect met elkaar integreerbaar en implementeerbaar zijn.

Allanta-opleiding over ISO 14001 kwaliteitsmanagement

Deze Allanta-opleiding geeft u een duidelijk overzicht van de nieuwe vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat u in staat bent om binnen uw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren.

De opleiding kan gecombineerd worden met ISO 14001:2015 interne auditortraining.

Praktisch

13/11/2017 9u - 17u Gent
13/12/2017 9u - 17u Geel
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Inleiding tot een milieuzorgsysteem
 • High Level Structure
 • Structuur en hoofdelementen van ISO 14001:2015
 • Wettelijke eisen
 • Register significante milieuaspecten
 • Praktische implementatie van een milieuzorgsysteem
 • Diverse praktijkoefeningen
 • Integratie met andere zorgsystemen
 • Traject tot certificatie

Methoden: Presentatie, voorbeelden, oefeningen en discussies.


Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES