Menu

ISO 14001:2015-opleiding

Opzetten, implementeren en beheren van een milieumanagementsysteem

Een milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied en maakt bij voorkeur deel uit van het gangbare managementsysteem.

Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

 • Voldoen aan wet- en regelgeving en beheersen van milieurisico's
 • Streven naar een permanente verbetering van milieuprestaties van uw organisatie

De ISO 14001-norm

ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen.

Desgewenst kan een milieumanagementsysteem worden gecertificeerd volgens deze norm. Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen dan ook een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waaraan een milieuzorgsysteem moet voldoen. Een milieumanagementsysteem visualiseert de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen en geeft op die manier vorm en inhoud aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het leefmilieu.

ISO 14001:2015

In augustus 2015 is de ISO 14001:2015 verschenen, geheel herschreven volgens de algemene High Level Structure. Zowel ISO 14001:2015 als ISO 9001:2015 zijn volgens deze structuur opgebouwd, waardoor beide normen perfect met elkaar integreerbaar en implementeerbaar zijn.

Allanta-opleiding over ISO 14001 kwaliteitsmanagement

Deze Allanta-opleiding geeft u een duidelijk overzicht van de nieuwe vereisten van de ISO 14001:2015-norm en zorgt ervoor dat u in staat bent om binnen uw onderneming een milieumanagementsysteem op te zetten, te implementeren en te beheren.

De opleiding kan gecombineerd worden met ISO 14001:2015 interne auditortraining.

Opleiding inclusief  ISO 14001:2015-norm

Bij deze opleiding is een afgedrukt exemplaar van de ISO 14001:2015-norm (Nederlandstalig) inbegrepen.

Praktisch

09/05/2019 9u - 17u Hasselt
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 540
NIET-LEDEN € 621

Bovenstaande prijzen zijn inclusief een afgedrukt exemplaar van de ISO 14001:2015-norm (Nederlandstalig).

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Inleiding tot een milieuzorgsysteem
 • High Level Structure
 • Structuur en hoofdelementen van ISO 14001:2015
 • Wettelijke eisen
 • Register significante milieuaspecten
 • Praktische implementatie van een milieuzorgsysteem
 • Diverse praktijkoefeningen
 • Integratie met andere zorgsystemen
 • Traject tot certificatie

Methoden: Presentatie, voorbeelden, oefeningen en discussies.


Uw
docent

Ann Indestege kan u bijstaan in het implementeren of verbeteren van uw kwaliteit,- milieu- en of veiligheidsmanagement, zowel in de vorm van opleidingen als door gericht advies.

Ze heeft een jarenlange ervaring als QESH-manager en is erkend als externe milieucoördinator B en is ook preventieadviseur niveau II. Gedurende 16 jaren heeft Ann een loopbaan gekend in verscheidene sectoren, zoals overheidsinstellingen (laboratoria landbouw en voedselveiligheid), chemie en petrochemie, ontsmettingsmiddelen en consultancy. Ook heeft ze extra kennis vergaard aangaande “Environmental Management” tijdens een Erasmus uitwisseling in Tampere, Finland. Al deze elementen zorgen voor een brede kennis en ervaring.

Ann behaalde onlangs het certificaat Lead Auditor ISO 14001:2015.


Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken