Menu

ISO 14001:2015 interne auditor

Eendaagse opleiding

 ISO 14001:2015 milieuzorg

Een milieumanagementsysteem is, bij voorkeur, een onderdeel van het gangbare managementsysteem en richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Hierbij staan drie belangrijke uitgangspunten centraal: 

•    Aan wet- en regelgeving voldoen
•    Milieurisico’s beheersen
•    Permanente verbetering van de milieuprestaties nastreven

Interne milieuaudits evalueren de doeltreffendheid van het milieumanagementsysteem in uw organisatie. De diverse stappen in het auditproces zijn vastgelegd in de ISO 19011:2018. De resultaten van interne audits geven aanleiding tot structurele verbeteringen van het milieusysteem.

De ISO 14001-norm voor interne audits van milieumanagementsystemen

Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001-norm certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

ISO 14001 is een internationaal aanvaarde norm die aangeeft waaraan een goed en degelijk milieumanagementsysteem voldoet. De ISO 14001-norm beschrijft de nodige vereisten waarmee een milieuzorgsysteem rekening moet houden. Het visualiseert met andere woorden de milieueffecten, controleert de processen en formuleert en verwezenlijkt de milieudoelstellingen. Zo wordt vorm en inhoud gegeven aan de eigen verantwoordelijkheid van de organisatie ten opzichte van het milieu.

ISO 14001:2015 volgens High-Level Structure

In augustus 2015 verscheen de ISO 14001:2015, geheel herschreven volgens de algemene ‘High-Level Structure’. Volgens deze structuur is ook de ISO 9001:2015 opgebouwd, zodat beide normen perfect samen geïntegreerd en geïmplementeerd kunnen worden.

Meer opleidingen

Nog niet vertrouwd met de ISO 14001:2015-norm? Dan volg je best eerst de opleiding over het opzetten, implementeren en beheren van een milieumanagementsysteem. Wie wel vertrouwd is met ISO 14001, maar de laatste versie nog niet kent, is wellicht gebaat bij onze doelgerichte transitietraining. Ten slotte biedt Allanta een ISO 14001:2015-training voor Lead Auditors aan.

Al deze opleidingen en trainingen komen in aanmerking voor een korting van 40 percent op uw kmo-portefeuille. 

Praktisch

26/09/2019 9u - 17u Hasselt
07/11/2019 9u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

  • Inleiding tot audits ISO 14001:2015 een overzicht van de eisen volgens ISO 19011
  • Auditprogramma en -planning
  • Voorbereiding van de audit
  • Uitvoering van de audit
  • Rapporteren van auditresultaten
  • Competenties van auditoren
  • Integratie van milieu-audits met kwaliteits- en veiligheidsaudits
  • Aandachtspunten voor een zinvolle interne audit met toegevoegde waarde
  • Cases en oefeningen

Tijdens deze opleiding wordt op elk moment de relatie gelegd met het milieumanagementsysteem en hoe de vermelde onderwerpen in de praktijk worden omgezet.


Voorkennis

Voorkennis van de norm ISO 14001:2015 is ABSOLUUT NOODZAKELIJK om deze training te kunnen volgen!

ISO 14001:2015 normtraining

 


Uw
docent

Yves Loenders is Lead Auditor ISO 9001, preventieadviseur niveau I, veiligheidscoördinator niveau A, energiedeskundige type A en B en Master in Total Quality Management.

In zijn rol als senior trainer-consultant bij Allanta stelt Yves Loenders zich ten doel om organisaties te ondersteunen op vlak van kwaliteit (ISO 9001), milieu (ISO 14001) en veiligheid en welzijn (OHSAS 18001, ISO 45001, VCA). Daarbij kan Yves ingezet worden voor het uitvoeren van interne audits en het trainen van medewerkers en auditoren.

Hij volgde de opleiding Business Administration aan de Provinciale Handelsschool te Hasselt en genoot daarna nog tal van kort- en langlopende opleidingen in verschillende disciplines met het oog op bescherming van bedrijfsassets en compliance. Yves kan bogen op mooie projecten waar hij uitstekende resultaten heeft behaald.


Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken