Menu

Inbox Zero: krijg meer gedaan met Evernote & co

In company Workshop

Veel mailboxen zitten vol archiefberichten, nuttige informatie en uit te voeren taken. Daarbij geraken belangrijke todo's ondergesneeuwd in het postvak in. Het gevolg is dat de prioriteiten van dag tot dag veranderen en dat taken niet of te laat worden uitgevoerd - of simpelweg vergeten worden. Meestal leidt het postvak in trouwens een parallel bestaan met andere takenlijsten die om aandacht liggen of hangen te schreeuwen: lijstjes op de computer, lijstjes in allerlei soorten app’s, handgeschreven lijstjes, postit’s of kattebelletjes aan de koelkast veroorzaken een behoorlijke hoeveelheid stress. Hoe zou het zijn mocht er een manier bestaan om al die openstaande drukte voor eens en altijd overzichtelijk, binnen handbereik en eenvoudig opvolgbaar te krijgen?

Evernote is een uitbreiding van het menselijk geheugen. Het is een handig instrument dat op zowat alle bestaande devices en besturingssystemen kan worden gebruikt. Evernote is bijzonder geschikt voor het opslaan, archiveren en terugvinden van alle mogelijke informatie. Evernote werkt samen met verschillende andere applicaties waardoor het de basis wordt van een efficiënt systeem voor het beheren van taken. Tijdens een interactieve workshop maken de deelnemers kennis met de voordelen van een lege inbox, het belang van context bij het plannen van taken en het toekennen van prioriteiten en met het opzetten van een routine voor het opvolgen van de uitvoering van taken.

Praktisch

In company

Prijs

Op aanvraag

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

De workshop vertrekt van de situatie van de deelnemers: wat zit er allemaal in de inbox? Wat zijn taken, wat is het verschil tussen taken en afspraken en wat hoort thuis in een archief? Hoe vind ik alles terug op het juiste moment?

Vervolgens halen we inspiratie bij de “Getting Things Done” filosofie van David Allen en maken we kennis met apps die daarop gebaseerd zijn.

Tot slot gaan we dieper in op Evernote en bekijken we verschillende mogelijkheden waarmee notebooks, labels en zoekopdrachten het opvolgen van taken een heel pak eenvoudiger kunnen maken.

De workshop is een één op één workshop: maximaal vier deelnemers zitten samen rond de tafel. Elke deelnemer is in het bezit van een laptop met internetverbinding. De sessie duurt maximaal één dagdeel van vier uur.


Doelgroep

De workshop staat open voor al wie beter wil kunnen plannen. Ook wie uitgebreid kennis wil maken met Evernote en aanverwante applicaties of wie inspiratie zoekt om meer en beter met Evernote te kunnen werken, kan heel wat nuttige tips verwachten. Naast het plannen komen ook sorteren, archiveren en terugvinden van informatie aan bod.


Uw
docent

Walter Wybauw is erkend sociaal bemiddelaar op de werkvloer en preventiedeskundige psychosociale aspecten. Hij bemiddelt bij conflicten tussen medewerkers en/of leidinggevenden en bij conflicten in teams. Daarnaast draagt hij bij tot het vereenvoudigen van procedures en processen en faciliteert hij verandertrajecten en BLITS-teams (begeleid leren in teams).

De innige verhouding tussen communicatie en conflicten is al sinds zijn studiejaren op het HRITCS in Brussel een belangrijke bron van verwondering. Met het diploma “cultuurspreidingstechnieken” op zak, begon hij vervolgens aan een wonderbaarlijke tocht in medialand als regionaal correspondent voor het televisienieuws. Na vijftien jaar als bevoorrecht toeschouwer op de eerste rij te hebben gestaan bij tal van conflicten werd het tijd om zelf actief aan de slag te gaan: via bedrijfscommunicatie rolde Walter binnen in de al even wonderlijke wereld van de organisatievraagstukken. 

De basis voor zijn visie op welzijnsgericht organiseren legde hij tijdens de opleiding “Innovatieve Arbeidsorganisatie” bij Flanders Synergy. Daarna specialiseerde hij zich verder als sociaal bemiddelaar aan de KUL en als preventieadviseur aan de ODISEE-hogeschool. Op dit ogenblik werkt hij voornamelijk in opdracht van het psychosociaal departement van een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.


Uw Contact-
persoon

Tim Delbaere

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken