Menu

IFS Food 6.1

Opleiding

Internationale standaard voor voedselproducenten

Levert uw bedrijf levensmiddelen aan retailers en andere bedrijven? Dan moet u zich aan verschillende strenge voedselveiligheidsnormen houden. Om ervoor te zorgen dat u voldoende garanties kan afleveren naar uw klanten toe, kunt u uw bedrijf laten auditeren volgens de IFS Food-norm, waarvan versie 6 in 2012 verscheen.

IFS Food 6

IFS Food is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers en andere bedrijven in de voedselketen. Deze norm werd oorspronkelijk opgezet voor huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar is intussen een internationaal erkende standaard, toepasbaar voor alle voedselverwerkende bedrijven in de voedingsmiddelenketen. IFS Food 6 biedt een kader om voedselproducerende bedrijven objectief met elkaar te vergelijken en te auditeren.

‘IFS’ staat voor ‘International Featured Standards’, een geheel van acht normen voor de diverse schakels in de voedselketen. De eigenaars van de IFS Food-norm zijn de Duitse, Franse en Italiaanse retail-organisaties. Het is noodzakelijk dat deze standaard getoetst wordt door een geaccrediteerde onafhankelijke certificatie-instelling.

Sinds 1 juli 2012 is versie 6 van de IFS Food de standaard toe te passen norm. Een aanpassing naar een volgende versie wordt binnenkort verwacht.

Voor wie is deze opleiding IFS Food?

Allanta organiseert een halfdaagse IFS-opleiding over IFS Food, specifiek gericht op:

  • bedrijfsleiders,
  • productie- of kwaliteitsverantwoordelijken,
  • en medewerkers

van producerende ondernemingen in de levensmiddelenindustrie.

De opleiding brengt u alles bij over de achtergrond van IFS Food 6, de doelstellingen, het auditprotocol en de auditeisen. IFS Food wordt ook vergeleken met andere voedselveiligheidsnormen, zoals BRC Food 7 en FSSC 22000. U krijgt uiteraard ook de kans om vragen te stellen.

Voorkennis van IFS is een voordeel, maar geen must.

Praktisch

12/09/2019 13u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Gedurende deze halfdaagse opleiding worden de vereisten van IFS Food versie 6 overlopen en uitgelegd. Dit wordt aangevuld met praktische tools, aangereikt om de nieuwe norm flexibel op te zetten en/of te implementeren in uw organisatie.

  • Definitie en achtergrond
  • Doelstellingen
  • Vergelijking met BRC Food 7 en FSSC 22000
  • Auditprotocol
  • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken