Menu

Good Distribution Practices Geneesmiddelen

Eendaagse opleiding

Richtlijnen voor kwaliteit en humaniteit van geneesmiddelen

De GDP-richtlijnen van 5 november 2013 (2013/C 343/01) waarborgen de kwaliteit en integriteit van humane geneesmiddelen tijdens het volledige distributieproces. Met het toepassen van GDP strijdt men ook tegen vervalste geneesmiddelen in de distributieketen.

Verplicht voor distributieverantwoordelijken

Deze opleiding is perfect voor distributeurs van geneesmiddelen die moeten aantonen dat ze de reglementering kennen en kunnen toepassen. Farmaceutische fabrikanten van geneesmiddelen leggen steeds meer GDP vereisten in hun contracten met distributeurs vast. Ben je niet in orde in de documentatie? Dan is het niet wettelijk om medicijnen te verspreiden. Distributieverantwoordelijken zijn immers verplicht een opleiding te volgen die hen vertrouwd maakt met GDP en die hen de nodige bekwaamheid, ervaring en kennis aanlevert. We richten ons met deze opleiding dan ook specifiek op:

  • Distributeurs van geneesmiddelen  (aanschaf – opslag – transport)
  • (Interne) GDP-auditoren
  • GDP-verantwoordelijken

Tijdens deze interactieve opleiding krijg je hapklare inzichten in wat goede distributiepraktijken voor jou en je organisatie betekenen en hoe je GDP zelf implementeert. 

Zie ook: GDP voor medische hulpmiddelen en In Vitro Diagnositca

Wil je op de hoogte zijn van de wettelijke vereisten voor distributeurs van medische hulpmiddelen en In vitro diagnostica?

Praktisch

03/09/2019 9u - 17u Hasselt
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 550
NIET-LEDEN € 633

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens deze training komen onderstaande onderwerpen aanbod:

  • Toelichting van diverse richtlijnen over Good Distribution Practice
  • Wettelijke eisen voor distributie van geneesmiddelen
  • Kwaliteitsmanagement, personeel, locaties en materieel, documentatie, procedures operaties, ontvangst, opslag, verzending, namaak en vervalsingen, noodplannen en recalls, uitbestede activiteiten aan derden
  • Vergelijking tussen GDP medische hulpmiddelen en farmaceutische producten,
  • Nieuwe ontwikkelingen op vlak van wetgeving en kwaliteitsnormen voor geneesmiddelen. 

UW LEER-
RESULTATEN

Na de opleiding beschik je over alle informatie om de GDP-richtlijnen te kunnen  implementeren in jouw eigen organisatie en voldoe je aan de opleidingsvereisten voor GDP.


Doelgroep

  • Distributeurs  & groothandels van geneesmiddelen (GDP verantwoordelijken, kwaliteitsverantwoordelijken, teamleiders, operatoren)
  • Fabrikanten van farmaceutische producten (o.a. magazijnverantwoordelijken, RA/QA verantwoordelijken)

Uw
docent

Carine Vandervorst is een ervaren lead auditor in de sector van medische hulpmiddelen, in vitro diagnostica, farmacie, sterilisatietechnieken, cosmetica en logistiek.

Ze heeft bovendien beroepservaring in apotheken, ziekenhuisapotheken en klinische laboratoria én in het onderwijs op hogeschool- en universitair niveau. 

Carine bouwde met succes een ISO 17025 - kwaliteitssysteem uit in laboratoria, ondersteunde rusthuizen bij de invoering van HACCP en trad op als hoofdauditor en technisch auditor voor BELAC, het Belgische accreditatieorganisme.

De unieke combinatie van praktijkervaring aan weerszijden van het certificatie- en accreditatiespectrum zorgt voor een professionele 360 graden aanpak bij de begeleiding van organisaties.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Daniel
Sanchez
GSK


Medical GSK</br> </br> </br>

"The training was very well organized, the facilities and environment were quite good. I especially liked the format of 6 modules x 3 days, it allows an...

ALLE REFERENTIES
deelnemer
Materialise
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

Hands-on, focus on detail, lots of extra input was given when asked for! Thank you!!  There were numerous posibilities to have discussions on certain topi...

ALLE REFERENTIES
Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
Sandra
Stam
Regus Surgical


Medical Regus Surgical</br></br></br>

Er werd een breed en gevarieerd programma aangeboden. Het publiek was divers, maar er waren zeker en vast interessante topics of cases voor elk individu.

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken