Menu

Geïntegreerd kwaliteit-, milieu- en veiligheidssysteem auditor

Opleiding

In vergelijking tot afzonderlijke zorgsystemen voor kwaliteit, veiligheid en milieu, levert een integraal zorgsysteem een besparing aan procedures, werkinstructies en formulieren op. Dit is de reden dat vele organisaties een geïntegreerd zorgsysteem opzetten.

Om met enige kans op succes tot gedeeltelijke of gehele integratie van de drie zorggebieden over te gaan, moeten de karakteristieken, doelstellingen en eigenheden van de drie beheerssystemen goed begrepen worden.

De  kwaliteitsnorm ISO 9001, de veiligheidsnorm OHSAS 18000 en de milieunorm ISO 14001 zijn qua structuur zodanig gelijkaardig dat een geïntegreerd zorgsysteem voor de hand ligt.

Voor een moderne bedrijfsvoering is een integraal zorgsysteem een belangrijk concurrentiëel voordeel. Tijdens deze opleiding zullen de verschillende systemen en hun integratiemogelijkheden uitgediept worden.

Praktisch

Spoedig nieuwe data

Prijs

LEDEN € 780
NIET-LEDEN € 897

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

  • Doelstellingen, modellen van de drie zorggebieden en systeemmanagement
  • Normen, voor beheerssystemen in de drie gebieden
  • De parallellismen, de overeenkomsten, de raakpunten en de integratiemogelijkheden
  • Toelichting van de voordelen / eventuele nadelen, synergie
  • Het opzetten van het systeem zowel naar vorm als naar inhoud en integratie in de bedrijfsstructuur
  • Principes van global risicomanagement
  • Visie op de beheersing van organisaties en niveaus van integratie
  • Profiel van de systeemmanager

Uw
docent

Ludo Wouters is Industrieel Ingenieur Electro-mechanica, Master in Total Quality Management, Milieucoördinator type A, Preventie-adviseur niveau II, IRCA approved ISO-auditor, en erkend energiedeskundige type A, B, en C.

Na zijn opleiding was hij gedurende 25 jaar tewerkgesteld bij Philips Lighting, Alcatel-Lucent, en tbp electronics. Bij deze multinationals was hij voornamelijk actief in het operationeel kwaliteitsbeheer, en het onderhoud van kwaliteits- en milieuzorgsystemen volgens ISO9000, TL9000, EN/AS9100, en ISO14001.

Daarnaast heeft hij ook veel ervaring als coach van (zelfsturende) teams, het gebruik van probleemoplossende technieken en het invoeren van productie-optimalisaties.

Sinds 2011 combineert hij consultancy, certificatie-audits, en training in de kwaliteits-, milieu-, veiligheids-, en energie-managementsystemen. Ludo is verder gepassioneerd door alles wat met duurzaamheid en rationeel energiegebruik te maken heeft.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Sonja
Van Acker
Qontinu bvba


General Qontinu bvba</br> </br> </br>

The Six Sigma Black Belt training had a perfect balance between theory and practical examples and this was brought by the trainer with lots of enthusiasm and kn...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES