Menu

Opleiding FSSC 22000

Opleiding

Inclusief de normen ISO 22000 en ISO/TS 22002-1

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor producenten van levensmiddelen. Hij bundelt elementen van ISO 22000 en ISO/TS 22002-1. Onze opleiding maakt u wegwijs in de doelstellingen, eisen en procedures van deze door het GFSI erkende norm.

ISO 22000 en de totstandkoming van FSSC 22000

ISO 22000 is een brede, wereldwijd erkende norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakking als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op het systeem Hazard Analysis and Critical Control Points, beter bekend als HACCP. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak van de gevaren voor levensmiddelen, zowel fysisch, chemisch, allergeen als microbiologisch.

Veel bedrijven die een rol spelen in de voedselketen, waren ISO 22000-gecertificeerd. De bedrijven konden tot voor kort niet zo veel met ISO 22000-certificering. De norm had namelijk geen eigen PRP-programma. De ISO/TS 22002-1 werd voor de verwerkers toegevoegd. Het nieuwe geheel is wat we nu kennen als FSSC 22000.

Ook andere spelers in de voedselketen kunnen volgens FSSC 22000 gecertificeerd worden, maar moeten dan een andere norm hanteren als PRP-programma. Bedrijven die verpakkingen maken voor de voedingsindustrie, gebruiken dan bv. de ISO/TS 22002-4.

Waarom FSSC 22000?

Als u als voedingsmiddelenproducerend bedrijf al ISO 22000-gecertificeerd was, vraagt u zich wellicht af wat het voordeel is van FSSC 22000. Het voornaamste voordeel is dat de FSSC 22000-norm goedgekeurd werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI), waardoor het onderling uitwisselbaar wordt met andere wereldstandaarden, zoals BRC en IFS. 

Opleiding FSSC 22000

Wilt u overstappen naar deze GFSI-erkende standaard voor voedselveiligheid? Schrijf u in voor deze eendaagse Allanta-opleiding onder begeleiding van een expert. Ook indien u nog geen of een andere certificatie heeft, kan dit een interessante basis vormen om aan de slag te gaan voor een FSSC 22000-certificatie.

 

Praktisch

18/12/2017 9u - 17u Geel
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Deze eendaagse FSSC 22000 opleiding geeft u inzicht in de laatste ontwikkelingen van de combinatie van diverse normen tot een door de GSFI erkende standaard. Eveneens krijgt u praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar FSSC 22000.

  • Definitie en achtergrond
  • Doelstellingen
  • Vergelijking met BRC Food en IFS Food
  • Auditprotocol
  • Auditvereisten
    • Basisprincipes managementsysteem voor voedselveiligheido
    • Vereisten van ISO 22 000
    • Vereisten van ISO/TS 22002-1, met een link naar de PAS 223
    • Aanvullende eisen van FSSC 22000
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be





Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIES