Menu

Opleiding FSSC 22000

Opleiding

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen. Hij bundelt énerzijds de ISO 22000 en anderzijds een andere norm met de beschrijving van de basisvoorwaarden voor een bepaalde schakel in de keten, met nog een aantal aanvullende vereisten. Deze opleiding maakt je wegwijs in de doelstellingen, eisen en procedures van deze door het GFSI erkende norm.

ISO 22000 en de totstandkoming van FSSC 22000

ISO 22000 is een brede, wereldwijd toegepaste norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakkingen, als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op de HACCP-principes. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak ter beheersing van gevaren voor levensmiddelen.
De ISO 22000 norm heeft geen eigen basisvoorwaardenprogramma. De ISO/TS 22002-1 werd voor de verwerkers toegevoegd, voor de bedrijven die verpakkingen maken voor de voedingsindustrie, kan de ISO/TS 22002-4 gebruikt worden, …. Diverse ISO- en andere normen kunnen per schakel in de keten ter aanvulling van de ISO 22000 toegepast worden, om samen met nog een aantal aanvullende vereisten de FSSC 22000 te vormen. 

Waarom FSSC 22000?

Het voornaamste voordeel van een FSSC 22000-certifciatie is dat deze norm goedgekeurd werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI), waardoor het onderling uitwisselbaar wordt met andere wereldstandaarden, zoals BRC en IFS. 

Opleiding FSSC 22000

Wil je deze certificatie behalen in jouw organisatie, of overstappen naar deze GFSI-erkende standaard voor voedselveiligheid? Schrijf je in voor deze eendaagse Allanta-opleiding onder begeleiding van een expert. Ook indien je nog geen of een andere certificatie hebt, kan dit een interessante basis vormen om aan de slag te gaan voor een FSSC 22000-certificatie.

 

Praktisch

05/09/2019 9u - 17u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 540
NIET-LEDEN € 621

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.

Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Deze eendaagse FSSC 22000-opleiding geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen van deze GSFI erkende standaard. Eveneens krijg je praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar een FSSC 22000-certificatie.

• Definitie en achtergrond

• Doelstellingen

• Vergelijking met BRC Food en IFS Food

• Auditprotocol

• Auditvereisten

    • Vereisten van ISO 22 000:2018

    • Vereisten van ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4, …

    • Aanvullende eisen van FSSC 22000

• Besluitvorming

• Afsluitende vraagstelling


Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken