Menu

IFS Logistics 2

Opleiding

IFS heeft een reeks van internationale normen uitgebracht om de kwaliteit en veiligheid van de voeding, die in de retail terechtkomt, te verzekeren. In totaal gaat het om 5 normen, met elk een specifiek toepassingsgebied. IFS Logistics is voor het eerst uitgebracht in 2006, met een herziene versie in 2012.

Het toepassingsgebied van IFS Logistics zijn de bedrijven of dienstverleners die logistieke diensten verlenen voor verpakte producten (uitzondering: ook transport van bulkproducten valt hieronder). Dit betekent dat alle vormen van transport, laden en lossen en stockage onder het toepassingsgebied vallen. Voor bedrijven die ook eigenaar zijn van de producten (handelsbedrijven) bestaat nu de mogelijkheid om IFS Logistics te combineren met een aantal eisen van IFS Broker om zo hun volledige activiteit onder IFS te kunnen certificeren.

Voor IFS is het noodzakelijk dat de standaard IFS Logistics versie 2 getoetst wordt door een geaccrediteerde certificatie-instelling. IFS biedt een kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken; IFS biedt hierdoor transparantie door de gehele supply chain. Door de opzet en rapportage van de IFS audit biedt IFS de mogelijkheid om kosten te reduceren voor zowel de toeleverende bedrijven evenals de retailers.

De norm IFS Logistics versie 2 is verplicht sinds 1 september 2012. 

We richten ons tot bedrijfsleiders, logistiek-, kwaliteitsverantwoordelijken en medewerkers van voedingsbedrijven als logistieke ondernemingen, die diensten verlenen aan de levensmiddelenindustrie en retail, met name:

 • Transporteurs
 • Distributeurs
 • Stockagebedrijven
 • Handelaars

Voor deelname aan deze infonamiddag is voorkennis van IFS Logistics geen must.

Praktisch

03/12/2019 9u - 13u Geel
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens een halfdaagse opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Achtergrond & kennismaking met de IFS Logistics
 • Overlopen van de eisen van de IFS Logistics 2
 • Korte vergelijking met de BRC Global Standard for Storage & Distribution versie 2
 • Specifieke eisen voor handelaars: combinatie met IFS Broker
 • Verloop van de audit
 • Aandachtspunten, tips, tricks & kritieke succesfactoren voor een succesvolle implementatie
 • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken