Menu

Etikettering (Europese verordening 1169/2011 en K.B. 17 juli 2014)

Opleiding

In het najaar van 2011 verscheen de nieuwe Europese Verordening 1169/2011 m.b.t. informatieverstrekking aan de consument. Hiermee wordt de etiketteringsrichtlijn 2000/13/EG en verwante wijzigingen ingetrokken. 

De nieuwe wetgeving zorgt voor een reeks wijzigingen en aanpassingen binnen de voedselindustrie, maar ook daar buiten. Er zijn strengere vereisten m.b.t. het verschaffen van verplichte voedselinformatie. Dit impliceert dat bijna alle bestaande verpakkingen, etiketten, folies, … zullen moeten worden aangepast. Bijkomend moet nu ook informatie verstrekt worden over allergenen bij niet-voorverpakte levensmiddelen. Midden juli 2014 verscheen het nieuwe KB hieromtrent. 

Sinds 13 december 2014 moeten beide wetgevingen geïmplementeerd zijn. Er is echter gebleken dat de impact van deze wetgevingen onderschat is, waardoor nog veel bedrijven niet in orde zijn met de gevraagde aanpassingen. 

Daarom organiseren wij deze halfdaagse opleiding voor al wie graag verneemt wat er nu juist moet aangepast worden en hoe de wetgever het wil. Ook voor wie een overzicht wil van de verplichtingen of naar bijkomende verduidelijkingen op zoek is, kan deze opleiding helderheid brengen in het kluwen van wijzigingen. 

We richten ons specifieker tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie en hun toeleveranciers (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ... ).

Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis vereist.

Praktisch

03/10/2019 9u - 13u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Geschiedenis van de wetgeving informatieverstrekking / etikettering
 • Belang van informatieverstrekking / etikettering
 • Europese Verordening 1169/2014
  • Overzicht vereisten
  • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
  • Praktische toepassing
  • Praktijkvoorbeelden
 • Koninklijk Besluit 17 juli 2014
  • Overzicht vereisten
  • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
  • Praktische toepassing
  • Praktijkvoorbeelden 
 • Toekomstperspectief
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken