Menu

Doeltreffend presenteren: spreken voor publiek

Workshop

In deze workshop leren we u de vaardigheid om te spreken voor publiek. We benaderen dit onderwerp vanuit het verhaalperspectief. Immers, met het brengen van een verhaal doet u meer dan uw publiek gewoon informeren. Met een verhaal inspireert u uw publiek, of dit nu klanten, leveranciers of medewerkers zijn. De workshop start met enkele basisbeginselen zoals het opbouwen van de relatie met je publiek. Daarna zoemen we in op de specifieke eigenschappen van een goed verhaal (verhaallijn, metaforen…). Deze gieten we in een methode zodat u uw bedrijfsboodschap in een verhaal kan omzetten of met een verhaal kan ondersteunen.

Naast kennis over het opbouwen van een verhaallijn, overlopen we ook het belang van goede visuals en grafische voorstellingen. Veel bedrijfscommunicatie bestaat uit cijfermateriaal. Het is zaak om ook hier de nodige inspanningen te leveren om deze feitelijke informatie niet alleen duidelijk maar ook verhelderend weer te geven. Het publiek moet de boodschap, die verborgen zit in uw data, kunnen ontdekken en begrijpen.

Praktisch

21/11/2019 9u - 17u Geel
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

 • Jij en je publiek
  • Luisteren om te spreken
  • Respect voor je publiek
 • Het verhaal
  • De verhaallijn en de structuur
  • Over metaforen en vergelijkingen
 • De boodschap
  • Wat is de onderliggende boodschap (moraal van het verhaal)
 • Facts & figures
  • Het begrijpen van uw eigen data
  • Het belang van een verhelderende grafie
  • Creatieve grafieken
 • Just do it
  • Oefening per 2 of 3 met korte presentatie voor de groep
  • Peer-to-peer bespreking van de oefeningen in groep

Doelgroep

Iedereen die regelmatig een presentatie moet (of binnenkort zal moeten) brengen voor een publiek. Hoewel powerpoint onder andere gebruikt wordt, bevat de cursus geen opleiding in presentatiesoftware.


Uw
docent

Omer Peremans, leer- en ontwikkelcoach, is van opleiding Licentiaat in de Economische Wetenschappen KUL, gegradueerde in de bedrijfseconomie KUL, gegradueerde in de accountancy en Bedrijfsconsulent met een specialisatie “Industriemarketing”.

In 2004 behaalde hij het certificaat van “Certified Competency Assessor“ aan de Universiteit Antwerpen Management School. Hij is sinds 1995 als gastprofessor verbonden aan de VLEKHO Business School te Brussel.

“Resultaat met mensen” staat centraal in zijn aanpak. Specifieke trainingsprogramma’s op maat of individuele leer- en ontwikkeltrajecten voor een individuele deelnemer worden in functie van de verwachtingen en de behoeften van de organisatie en/of de deelnemers steeds grondig voorbereid en uitgewerkt.

Organisatieaudits, rapporteringen hieromtrent en het uitwerken van resultaatgerichte trajectplannen van opleiding, trainingen, plannen tot verbetering en verandering van de huidige werkcultuur en gedragssituaties van een groep vormen meestal het startmoment.

Interactieve trainingen en workshops steunen op 2 basisprincipes: “het begrijpen – het verstaan van de aangereikte inzichten“ en “het leren ontdekken door het zelf te gaan toepassen in de praktijk – te gaan doen“. Geen nonsenstheorieën maar uitgangspunten die gebaseerd zijn op concrete ervaringen en toetsingen in de praktijk vormen de basis van het gericht helpen “veranderen – versterken van de competenties van mensen – het menselijk kapitaal“ in een onderneming of organisatie.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Dirk
Coremans
Axalta Coating Systems

General Axalta Coating Systems</br></br>

"Allanta weet wat onze vereisten zijn en denkt steeds met concrete voorstellen mee om een opleidingsproject in goede banen te begeleiden. Omwille van de go...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken