Design of Experiments (DOE) opleiding
Opleiding
Experimenteel ontwerpen van productieprocessen
Productieprocessen ontwerpen, bijsturen en controleren is erg complex. Met experimenteel ontwerp beperkt u het aantal relevante parameters in de fabricatie en zet u efficiënter het fabricageverloop op punt. Tijdens deze eendaagse praktische DOE-opleiding van Allanta leert u hoe u zo’n experiment betrouwbaar en gericht opzet.
Voordelen van statistische onderzoeksplanning
Heel wat product- en procesontwikkelingsteams maken gebruik van Design of Experiments. Snelheid of tijdwinst is daarbij het belangrijkste argument: natuurlijk wilt u de concurrentie voorblijven. De verbetering van het productieproces vraagt niet alleen tijd, maar verbruikt ook werkuren van uw werknemers. En het zorgt voor de onbeschikbaarheid van de betrokken machines. Experimenteert u trouwens niet liever met parameters en statistieken dan met dure grondstoffen?
De logica van experimenteel ontwerpen
In het productieproces spelen heel wat parameters een rol. Het oogmerk van DOE is efficiënt te achterhalen welke parameters cruciaal zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Het experiment wordt met regelmaat herhaald, waarbij telkens één parameter gewijzigd wordt. Via het eindresultaat van elk onderdeel wordt duidelijk welke instelling het gewenste resultaat oplevert.
Strikt stappenplan bij DOE
In de opleiding wordt duidelijk hoe een juiste statistische analyse helpt bij de ontwikkeling van het bedrijfsproces. Een duidelijke doelstelling met strenge selectie van parameters is cruciaal. In een matrix worden die parameters tegen de geplande tests uitgezet. De resultaten van de herhaalde experimenten worden vervolgens vastgelegd, geanalyseerd en indien mogelijk gevalideerd. Een nauwkeurige behandeling leidt tot betrouwbare resultaten waarmee u aan de slag kan.
Design of Experiments bedrijfsmethode
Experimenteel ontwerp wordt in heel wat ondernemingen gebruikt bij de afstemming van bedrijfsprocessen. Daarnaast is het ook een erg nuttige component in de Six Sigma management methode om foutenmarges in de productie op te sporen, te verkleinen en te elimineren.
Doelgroep van de opleiding
Deze eendaagse Allanta-opleiding is ideaal voor medewerkers van het product- en procesontwikkelingsteam van grote bedrijven en KMO’s. Ook werknemers in verbeterteams, leden van kostenreductieteams en product- & procesingenieurs zullen deze training als een meerwaarde ervaren
Praktisch
24/04/2018
|
9u - 17u
|
Gent |
11/10/2018
|
9u - 17u
|
Hasselt |
Prijs
LEDEN |
€ 505 |
NIET-LEDEN |
€ 581 |
KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117
Agendapunten
Tijdens deze eendaagse opleiding worden de volgende onderwerpen besproken:
- Introductie en basisprincipes
- Klassiek proefopzetten: Full factorials en introductie tot fractional factorials
- Taguchi filosofie
Verder wordt er gekozen voor een praktijkgerichte en pragmatische aanpak door het inlassen van praktische oefeningen.
Willy Vandenbrande is the founder and President of QS Consult, a European consulting agency that assists organizations in various aspects of Quality Management. With its head office in Bruges, Belgium, Willy founded QS Consult in 1995 to help organizations in the implementation of Quality Systems according to the ISO 9000 standards series as well as QS 9000 and ISO TS 16949. Competencies include implementation of management systems, statistical techniques, Six Sigma and Lean Manufacturing.
Willy's guiding principle in any consulting or training project is to develop practical and personalized solutions that create direct added value to the customer. His philosophy is "adapt, do not adopt". Whether it is ISO 9000 or Six Sigma, he encourages his clients to evaluate what is useful for the organization and implement this in a way that is best suited to their needs.