Menu

Consultatie en participatie van medewerkers bij welzijnswijzigingen

Hoe de richtlijnen van ISO 45001 omzetten in de praktijk?

Sinds 2018 vraagt de ISO 45001 norm om consultatie en participatie van medewerkers bij het implementeren of wijzigen van het welzijnsbeleid. De norm leest als volgt:

"De organisatie moet (een) proces(sen) vaststellen, implementeren en onderhouden voor consultatie en participatie van medewerkers op alle toepasselijke niveaus en in alle toepasselijke functies, en, indien die er zijn, vertegenwoordigers van medewerkers, bij het ontwikkelen, plannen, implementeren, evalueren van de prestaties van en het treffen van maatregelen voor verbetering van het G&VW‚Äźmanagementsysteem.”

Sterk! Maar waar gaat dit precies over? En hoe begin je eraan in de praktijk? Ontdek in deze opleiding wat deze norm precies vraagt en leer hoe je de consultatie van alle niveaus op de werkvloer best aanpakt om in orde te zijn. Participatie is vaak moeilijker dan gedacht, maar via de juiste hefboomtechnieken kan ook dat proces vlekkeloos verlopen.

Praktisch

Spoedig nieuwe data

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

 • Wat zegt ISO 45001?
 • Wat is de plaats van consultatie en participatie binnen een welzijnsbeleid?
 • Consultatie:
  • Wie bevragen?
  • Welke vragen? 
  • Wanneer?
 • Participatie: welke overlegstructuren zijn nodig/nuttig? Rol/bevoegdheden van deze overlegstructuren?
 • Administratieve opvolging
 • Reality check

Na het schetsen van het theoretisch kader, gaan we aan de hand van interactieve technieken aan de slag om een antwoord op de bovenstaande vragen te bepalen. We houden rekening met de eigenheid van elke onderneming, maar inspireren elkaar.


UW LEER-
RESULTATEN

U heeft een beter inzicht in de vereisten van ISO 45001 rond participatie en consultatie i.v.m. een welzijns-managementbeleid.

U heeft concrete stappen gedefinieerd die bij u in de onderneming kunnen gezet worden om de norm te implementeren. Hiermee kan u op de verschillende beslissingsniveaus voorstellen op tafel leggen.


Doelgroep

 • Leidinggevenden
 • Preventie-adviseurs
 • Zaakvoerders
 • HR-professionals

Uw
docent

Als welzijnstrainer heeft Kim Hilgert tot missie mensen terug in hun kracht te zetten. Haar stijl? Learning by doing met een gezond hoekje af… Op een speelse, maar altijd wetenschappelijk onderbouwde manier laat ze je zelf ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Kim vertaalt haar interesse in gezondheid (beweging, ademhaling  en mindfulness) naar een hands-on toepassing op de werkvloer.  

Kim Hilgert is betrokken bij het uittekenen en implementeren van een welzijnsbeleid bij ondernemingen. Ze werkt met preventieadviseurs, vertrouwenspersonen, leidinggevenden en HR-professionals rond re-integratie na langdurige afwezigheid en kan u helpen om op een hands-on manier de regelgeving om te zetten in praktische actiepunten om zo te komen tot een menselijk welzijnsbeleid waarbij zowel de onderneming als de medewerkers beter van worden.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken