Menu

BRC Food 8

Opleiding voedselveiligheid

De BRC Global Standard for Food Safety (BRC Food) is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers in de voedingsindustrie. De norm werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar wordt tegenwoordig wereldwijd toegepast bij alle types producenten in de voedingsindustrie. De globale standaard is ondertussen al aan zijn achtste editie toe. In de halfdaagse opleiding BRC Food 8 leer je alles wat je moet weten voor een vlotte implementatie.

Waarom BRC Food 8 implementeren?

De BRC Food-standaard werd gelanceerd in 1998. Vandaag wordt de norm zo intensief toegepast dat je hem gerust de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedingsindustrie kunt noemen.

BRC Food 8 biedt een kader om de veiligheid, integriteit, wettigheid en kwaliteit van producten te beheren, alsook de middelen om het productie-, verwerkings- en verpakkingsproces aan die criteria te toetsen. De norm biedt bovendien een sluitend kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken.

BRC Food 8 moet getoetst worden door de geaccrediteerde certificatie-instelling.

Opleiding BRC Food 8

Sta je aan het hoofd van een voedselproducerend bedrijf of is jouw onderneming op een andere manier actief in de verwerkende levensmiddelenketen? Ben je kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in een productie-eenheid? In elk van deze gevallen is een opleiding BRC Food 8 noodzakelijk.

De opleiding BRC Food 8 van Allanta reikt je alle informatie aan die u nodig heeft. Je krijgt:

 • de nodige achtergrondkennis,
 • een vergelijking met IFS Food en FSSC 22000,
 • inzicht in de auditingprocedures,
 • en de kans om specifieke vragen te stellen.

Praktisch

12/09/2019 9u - 13u Aalst
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

In deze halfdaagse opleiding leer je de belangrijkste verschillen tussen BRC Food 7 en 8. Je leert de nieuwe versie van deze belangrijke voedselveiligheidsnorm correct interpreteren, zodat je jouw kwaliteitsmanagement- & voedselveiligheidssysteem succesvol aan BRC Food 8 kunt aanpassen.  

 • Definitie en achtergrond 
 • Doelstellingen
 • Vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips & tricks voor een succesvolle implementatie
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling

Voorkennis

Noties van BRC Food zijn mooi meegenomen, maar geen noodzaak.


Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken