Menu

BRC Food 7

Opleiding

Workshop voedselveiligheid volgens de BRC Global Standard for Food Safety

De ‘BRC Global Standard for Food Safety’ – kortweg BRC Food – is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers in de voedselketen. De norm werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar is tegenwoordig toepasbaar in alle producerende bedrijven in de voedingsmiddelenketen.

BRC Food 7 implementeren

De BRC-standaard verscheen voor het eerst in 1998 en is nu toe aan zijn zevende editie. Intussen is de norm zo sterk uitgewerkt en toegepast dat hij beschouwd wordt als de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedselketen.
BRC Food 7 biedt een kader om de veiligheid, integriteit, wettigheid en kwaliteit van producten te beheren, alsook de middelen om het productie-, verwerkings- en verpakkingsproces aan die criteria te toetsen. BRC Food biedt bovendien een sluitend kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken.
De norm moet getoetst worden door de geaccrediteerde certificatie-instelling.

Opleiding BRC-voedselveiligheidsnorm

Staat u aan het hoofd van een voedselproducerend bedrijf of is uw onderneming op een andere manier actief in de verwerkende levensmiddelenketen? Bent u kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in een productie-eenheid? In elk van deze gevallen is een opleiding BRC Food 7 noodzakelijk.

De BRC Food 7-opleiding van Allanta verschaft u alle nodige informatie om aan de slag te gaan met BRC Food 7. U krijgt:

Voorkennis: noties van BRC Food zijn mooi meegenomen, maar geen noodzaak.

Praktisch

11/03/2019 9u - 13u Geel
12/09/2019 9u - 13u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens deze halfdaagse opleiding brengen we u op de hoogte van de meest ingrijpende wijzigingen tegenover versie 6 van deze standaard en geven u de correcte interpretaties mee zodat uw kwaliteitsmanagement- & voedselveiligheidssysteem succesvol kan aangepast worden volgens de nieuwe vereisten van BRC Food versie 7.

  • Definitie en achtergrond 
  • Doelstellingen
  • Vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
  • Auditprotocol
  • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken