Menu

5S op kantoor (administratie)

In company Opleiding

Werkt u in een kantooromgeving en ergert u zich ook aan de inefficiëntie waarmee u dagelijks geconfronteerd wordt? Lange wachttijden, overbodig papierwerk, overmatige controles, onoverzichtelijke archieven,…  Deze en vele andere zaken zonder toegevoegde waarde zijn helaas nog steeds schering en inslag in administratie- en dienstenomgevingen. Nochtans kunnen deze verspillingen dankzij de 5S op kantoor methodologie snel en gemakkelijk geëlimineerd worden!

Het door Toyota ontwikkelde 5S systeem maakt verspilling namelijk op gevisualiseerde wijze inzichtelijk en helpt ze uit te schakelen op een consistente  manier.

De kracht van 5S voor uw kantooromgeving is de eenvoud en de onmiddellijk zichtbare resultaten, zowel naar orde en netheid als naar productiviteit. De implementatie van 5S op kantoor bestaat in het projectmatig uitvoeren van het vijfstappenplan, dat zowel wat materiaal als wat investering weinig middelen vergt: Seiri (scheiden), Seiton (schikken), Seiso (schoonmaken), Seiketsu (standaardiseren) en Shitsuke (systematiseren).

Bent u er ook klaar voor om binnen uw kantooromgeving alles een duidelijke structuur te geven en uw collega’s en uzelf veel tijd en ergernissen te besparen? Is uw onderneming van topmanagement tot op de bedrijfsvloer warm te maken voor een dergelijk transformatietraject? Volg dan nu onze opleiding 5S op kantoor en start morgen met de implementatie op de werkvloer. Maak uw werkomgeving en uw hoofd vrij van overtollige rommel en creëer ruimte voor optimale groei van uw onderneming!

Praktisch

In company

Prijs

Offerte op aanvraag

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Introductie: Bereken uw Rommel Quotiënt
De voordelen van 5S op kantoor
5 S op kantoor:

  • Pijler 1: Scheiden
  • Pijler 2: Schikken
  • Pijler 3: Schoonmaken
  • Pijler 4: Standaardiseren en visualiseren
  • Pijler 5: Systematiseren

Vragenronde en discussie


UW LEER-
RESULTATEN

Na deze opleiding 5S op kantoor zal u de filosofie van 5S begrijpen, de vijf stappen kunnen uitleggen en een implementatieplan kunnen opmaken toegepast op de eigen kantooromgeving.

U zal over de nodige inzichten en argumenten beschikken om in uw organisatie aan te tonen dat 5S op kantoor meer is dan alleen maar opruimen of kuisen. U bewijst dat het een basisgegeven is voor efficiënt teamwerk en continue verbetering!

U zal begrijpen hoe de Lean 5S methodologie kan bijdragen aan het succesvol visualiseren en inzichtelijk maken van verspilling op de werkvloer.

U zal inzicht verworven hebben in het doel achter iedere stap is en welke criteria nodig zijn voor evaluatie van iedere “S” implementatie.

U zal in staat zijn de 5S op kantoor methodiek in uw organisatie middels een gestructureerde aanpak toe te passen

De verworven kennis zal u in staat stellen een solide basis voor verdere Lean implementatie te leggen.

Dankzij de praktijkgerichtheid van de opleiding zal u onmiddellijk kunnen starten met 5S implementaties in uw kantooromgeving en dit overtuigend borgen in uw organisatiecultuur.


Uw
Voordelen

• een stevige fundering voor continue verbetering in uw organisatie
• verhoogde productiviteit
• kostenbesparingen
• efficiënter tijdsbeheer
• een veiligere en aangenamere kantooromgeving
• beter teamwork en meer gemotiveerde en meer betrokken medewerkers


Uw
docent


Uw
docent

Na zijn opleiding als sociaal assistent volgde Jacques Ampe het Junior Management Programma aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Terwijl hij zich in de bedrijfswereld verder specialiseerde in human resources management, werd hij een graag gezien docent aan de afdeling personeelsbeleid van de IPSOC te Kortrijk. Jacques was bovendien verantwoordelijk voor het HR-beleid bij Levi Strauss & Co Europe.

Vanuit die ervaring reikt Jacques Ampe een reeks van opleidings- en coachingsprogramma’s aan, met als doelstelling om mensen meer deel te laten uitmaken van de organisatie. Door deze programma’s gaan mensen mee-denken en mee-werken. Er wordt gewerkt vanuit een hoge mate van betrokkenheid en bijdrage, waardoor de mensen hun toegevoegde waarde onmiddellijk kunnen waarnemen. Dit leidt tot verhoogde inzetbaarheid, loyaliteit en het uitdragen van de ondernemingsvisie, missie en waarden.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Jonas
Douwen
Canberra Semiconductor

General Canberra Semiconductor</br></br>

The Six Sigma Black Belt course given by Allanta is an ideal mix of statistical theory and practical quality tools all illustrated with real life case studies. ...

ALLE REFERENTIES
Laurel
Berzanskis
Materialise


Medical Materialise</br> </br> </br>

  I really liked the practical tips for doing an internal audit. Often, people overlook the value of learning the soft skills.

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Elmer
Weygaerden
Imerys
Automotive Imerys

De docent Lieven Snauwaert beschikt over goede kennis. Het pakket is volledig van A tot Z. Je bent mee in het verhaal. Men besteedt de nodige tijd aan de normel...

ALLE REFERENTIESDeze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken