7 augustus 2024

Jouw routekaart naar een groene Automotive Supply Chain

De automotive sector staat voor een duurzame revolutie. Grote spelers hebben gezamenlijke richtlijnen ontwikkeld om de industrie groener en verantwoordelijker te maken. Als (toe)leverancier is het nu cruciaal om je duurzame inspanningen te tonen. Lees hier over de twee belangrijkste documenten voor duurzaamheidsprestaties en ontdek je hoe onze coaches jouw bedrijf helpt deze principes om te zetten in concrete acties.

 

Er staat heel wat op til op gebied van duurzaamheid in de Automotive Supply Chain. Alle grote spelers hebben namelijk hun hoofden bij elkaar gestoken over hoe ze kunnen bijdragen aan de mens en planeet.

Hieruit zijn twee documenten ontstaan die de weg plaveien naar een groenere toekomst:

Dit betekent dat ook jij als (toe)leverancier aan autofabrikanten moet laten zien dat je duurzame inspanningen doet voor werknemers en de planeet. Niet alleen essentieel voor het milieu, maar ook voor het bouwen van veerkrachtige bedrijven die klaar zijn voor de toekomst. Laten we even samenvatten wat deze documenten inhouden.

Automotive Industry Guiding Principles:

Dit document biedt een raamwerk voor ethisch zakendoen, respect voor mens en natuur, en het bevorderen van gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Het helpt bedrijven om duurzaamheid te implementeren in de automotive supply chain die zowel de sociale als ecologische impact minimaliseren.

Automotive Sustainability Practical Guidance:

Dit document biedt praktische richtlijnen om de genoemde principes daadwerkelijk toe te passen binnen onze toeleveringsketens. Het omvat alles van het opzetten van effectieve managementsystemen tot het realiseren van een circulaire economie.

Voordelen van deze principes en richtlijnen voor een duurzame toeleveringsketen

Het volgen van deze principes en richtlijnen helpen:

Hoe begin jij hieraan?

Wij begrijpen de uitdagingen en kansen die duurzaamheid biedt. Daarom hebben we de ‘Allanta Triple E-scan’ ontwikkeld, een op maat gemaakte duurzaamheidsscan voor de auto-industrie die bedrijven helpt om snel inzicht te krijgen in hoe economisch, ecologisch en ethisch-sociaal hun onderneming momenteel is.

Gebruik de scan om de ruime principes uit de automotive guidelines voor sustainability te vertalen naar concrete acties voor jouw bedrijf. Hiermee kun je niet alleen voldoen aan de nieuwe duurzaamheidsnormen, maar ook bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.

Laat een Allanta Triple-E-scan uitvoeren 

 

Duurzaamheid volgens de Triple E: Ecologisch, economisch en ethisch-sociaal

Meer blogs