Menu
De opportuniteiten van Six Sigma
30 November 2016

De opportuniteiten van Six Sigma

In onze snel veranderende wereld zijn er meer constanten dan gedacht. Zo blijft het voor elk bedrijf belangrijk om de kosten van niet-kwaliteit te verminderen, de productiviteit te verhogen en klanten tevreden te stellen.

Die doelstellingen nastreven op een gestructureerde, wetenschappelijke manier vergroot uw kansen om ze ook daadwerkelijk te bereiken. En dat is de essentie en de kracht van Six Sigma:

op een gestructureerde manier met bewezen technieken systematisch verbeteren op die punten die van wezenlijk belang zijn voor de toekomst van uw bedrijf.

Kunt u deze opportuniteit aan u voorbij laten gaan?

De Six Sigma methode

De Six Sigma methode is gebaseerd op gekende en gezonde principes van kwaliteit:

  • het reduceren van spreiding
  • de uitvoering van projecten op kritische domeinen
  • het gebruik van de juiste technieken op het juiste moment

Six Sigma heeft deze principes vertaald in een definitie van een kwaliteitsniveau, een vastgelegde gefaseerde projectaanpak DMAIC (Define - Measure – Analyse - Improve - Control) en een toolbox die aan die fasen is gekoppeld.

Six Sigma Green Belt

Brandjes blussen en acties opstarten vanuit veronderstellingen of vermoedens zijn dure stappen die een organisatie beter kan vermijden. Pak de zaken grondig aan en zorg dat uw acties werkelijk een toegevoegde waarde leveren. Een Six Sigma Green Belt opleidingstraject biedt u een algemeen toepasbare en gestructureerde aanpak om verbeterprojecten in uw organisatie tot een goed einde te brengen. 

De opleiding Six Sigma Green Belt bestaat uit theorie, voorbeelden en oefeningen, gekoppeld aan praktisch werk en ondersteuning bij de projecten. De klemtoon in de theorie ligt op de DMAIC cyclus (Define, Measure, Analyse, Improve, Control), maar in de laatste week komen ook elementen van DFSS (Design for Six Sigma) en Lean Manufacturing aan bod.

Het opleidingstraject start op 9 februari 2017 en bestaat uit 5 afzonderlijke lesdagen, met aansluitend een terugkomdag voor de projectpresentatie. De opleiding loopt gedurende een periode van +/- 5 maanden. Hierbij moet nog de tijd gerekend worden om het project af te sluiten. 

Meer informatie over de Six Sigma Green Belt opleidin vindt u hier.

Six Sigma Black Belt

De opleiding is gebaseerd op de “Six Sigma Black Belt Body Of Knowledge” vastgelegd door de American Society For Quality (ASQ) en volledig in lijn met de aanbevelingen in de ISO 13053:2011. De doelstelling van deze training is de deelnemers alle nodige kennis bij te brengen van Six Sigma en hen te helpen bij hun eerste toepassing van de methode.

De opleiding bestaat uit theorie, voorbeelden en oefeningen, gekoppeld aan praktisch werk en ondersteuning bij de projecten.

De opleiding start op 9 januari 2017 en bestaat uit 8 sessies van 3 dagen, waarna de afsluitende projectpresentatie in september plaatsvindt. Het traject loopt gedurende een periode van +/- 8 maanden. Hierbij moet nog de tijd gerekend worden om het project af te sluiten. In het beste geval zou de totale doorlooptijd tot 10 maanden moeten kunnen beperkt worden. Omdat de deelnemers voor de eerste keer een Six Sigma project aanpakken is het niet ongewoon dat uiteindelijk een periode van 12 maanden nodig is om het volledig af te werken.

Meer informatie over de Six Sigma Black Belt opleiding vindt u hier.

 

Beide opleidingstrajecten kunnen betaald worden via de KMO-portefeuille. Zo spaart u tot 40% van het inschrijvingsgeld uit! VERWANTE BERICHTEN
UW REACTIE

Voornaam (*) Naam (*) E-mail (*) Uw reactie (*)
Deze website maakt gebruik van cookies om het websiteverkeer te analyseren opdat we uw gebruikerservaring kunnen optimaliseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken