Menu

HACCP

Opleiding

HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points oftewel gevarenanalyse en kritische controlepunten, is een preventief systeem voor de beheersing van de veiligheid van voedingsproducten voor de consument. 

Het is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Deze principes worden gehanteerd om de voedselveiligheid te garanderen. Bedrijven dienen dit systeem toe te spitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie- en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan. Tevens leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles er uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

We richten ons met deze opleiding tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die met HACCP willen of moeten werken.

Voor deelname aan deze eendaagse workshop is geen voorkennis van HACCP of kwaliteitssystemen vereist.

Praktisch

16/11/2017 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens deze eendaagse opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is HACCP?
  • Wettelijke regelingen, verplichtingen, aan te raden...
  • Hoe zet je een dergelijk systeem op? Een stappenplan
  • Wat zijn de 7 basisprincipes?
  • Basisbegrippen van microbiologie
  • Principes HACCP: gevarenanalyse, CCP’s, limieten, controle, correctieve acties, documentatie

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Cyriel Frère

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be