Menu

FSSC 22000 (ISO 22000, ISO/TS 22000-1, PAS 223)

Opleiding

ISO 22000, één van de onderdelen van FSSC 22000, is bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakking als voor de distributie en de producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. 

Het HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) systeem dat ontwikkeld werd door de Codex Alimentarius, vormt de basis van ISO 22000. HACCP impliceert een systematische aanpak van de gevaren voor levensmiddelen, zowel fysisch, chemisch als microbiologisch.

Veel bedrijven gerelateerd aan de voedselketen zijn inmiddels gecertificeerd, maar tot voor kort konden productiebedrijven van levensmiddelen nog niet zo veel met ISO 22000 certificering, omdat ISO 22000 geen eigen PRP-programma heeft. Daarom werd enige tijd geleden de PAS 220 met noodzakelijke aanvullingen toegevoegd aan ISO 22000, om samen de FSSC 22000 (Food Safety Systems Certification) te vormen.

De GFSI,  die onder andere de BRC – IFS – HACCP-optie B heeft goedgekeurd,  heeft ook de FSSC 22000 goedgekeurd.  Hierbij is wel uitdrukkelijk aangegeven dat certificering alleen mogelijk is voor levensmiddelen productiebedrijven.

Inmiddels is de PAS 220 norm vervangen door ISO/TS 22002-1, die inhoudelijk identiek is. Recentelijk werd de PAS 223 met noodzakelijke aanvullingen samengevoegd met de ISO 22000 voor het bekomen van de standaard FSSC 22000. Dit is toepasbaar voor alle organisaties die voedselverpakking produceren.

Praktisch

15/09/2017 9u - 17u Hasselt
18/12/2017 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Deze eendaagse FSSC 22000 opleiding geeft u inzicht in de laatste ontwikkelingen van de combinatie van diverse normen tot een door de GSFI erkende standaard. Eveneens krijgt u praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar FSSC 22000.

  • Definitie en achtergrond
  • Doelstellingen
  • Vergelijking met BRC Food en IFS Food
  • Auditprotocol
  • Auditvereisten
    • Basisprincipes managementsysteem voor voedselveiligheido
    • Vereisten van ISO 22 000
    • Vereisten van ISO/TS 22002-1, met een link naar de PAS 223
    • Aanvullende eisen van FSSC 22000
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling´╗┐

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Cyriel Frère

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be