Menu

Duurzaamheidsrapportering conform GRI

Workshop

Het is niet steeds eenvoudig om te weten hoe je aan een duurzaamheidsrapport begint, of hoe je je duurzaamheidsrapport verder verbetert. Wat zijn de onderwerpen die zeker wel, of net niet, in een duurzaamheidsrapport dienen te worden besproken? Tijdens deze workshop wordt duidelijk gemaakt wat de Best Available Practices zijn vanuit verschillende invalshoeken. 

Centraal staat de theoretische visie, vertolkt door het welbekende Global Reporting Initiative (GRI), dat een vrijwillige internationale standaard voor duurzaamheidsrapportering heeft uitgewerkt. Kortom, deze dag is gestoeld op een combinatie van theoretische kennis en een aantal concrete voorbeelden van excellente duurzaamheidsrapportering.

Praktisch

19/05/2017 9u - 17u Hasselt
24/11/2017 9u - 17u Leuven
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

 

Word lid

Uw workshop in detail

Agendapunten

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom een duurzaamheidsverslag maken? Welke voordelen biedt mij dit?
  • Wat is het (wettelijk) kader?
  • Hoe begin ik eraan? Stappenplan voor het opmaken van een duurzaamheidsverslag
  • De rol van stakeholders bij de opmaak van uw duurzaamheidsverslag
  • De GRI-principes en de selectie van rapportage-KPI’s
  • Proces voor informatievoorziening duurzaamheidsverslag
  • Het duurzaamheidsverslag als eindproduct: op papier, online, …?
  • Case

Voorkennis

Basiskennis omtrent de verschillende thema’s binnen MVO (zoals voorgesteld in ISO 26000) is een must. Indien u niet over deze basiskennis beschikt, kunnen wij u de ISO 26000 opleiding voorstellen. 


Doelgroep

Het verstrekken van bruikbare inzichten en de praktische insteek maken de workshop niet alleen relevant voor degenen die al zijn betrokken bij duurzaamheidsrapportages. Ook mensen die nog geen ervaring hebben op dit gebied zullen hier hun voordeel mee kunnen doen. De doelgroepen zijn onder meer duurzaamheidsmanagers, managers van de afdeling communicatie, business/financiële controllers, medewerkers Internal Audit en overige medewerkers betrokken bij of geïnteresseerd in duurzaamheid.


Uw
docent

Isabel Dobbelaere studeerde in 1993 in Gent af als burgerlijk ingenieur scheikunde en heeft een jaar later de ManaMa milieutechnologie behaald. Na de voorbije 15 jaar als milieuconsultant voor 2 adviesbureaus te hebben gewerkt heeft ze de voorbije jaren een ruime ervaring opgebouwd in milieudossiers, gaande van milieuvergunningen, MER’s, begeleiding inzake ISO 14001 tot het uitvoeren van de functie van extern milieucoördinator.

De praktische haalbaarheid en toepasbaarheid van haar adviezen was steeds een aandachtspunt dat de bedrijven erg konden appreciëren. Nu legt Isabel haar verder toe op de opvolging en begeleiding van duurzaam ondernemen bij bedrijven en overheden. Verder is Isabel ook als gastdocent verbonden aan de Provinciale Hogeschool Limburg departement Biotechniek optie milieukunde.


Uw Contact-
persoon

Céline Kesteloot

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Michelle
Baeyens
BNP Paribas Fortis

General BNP Paribas Fortis</br> </br>

"De BPM Expert opleiding is fantastisch: het omvat een ruim gevarieerd  & professioneel samengesteld pakket waarin alle BPM aspecten heel uitgebre...

ALLE REFERENTIES
Philippe
Van Samang
Imtech


General Imtech</br> </br> </br>

“De Six Sigma Black Belt opleiding was een zeer interessant en leerrijk traject. De combinatie van theorie met praktijkvoorbeelden zorgde voor een goed be...

ALLE REFERENTIES
Ilse
Jehoul
Donaldson


General Donaldson</br></br></br>

The Green Belt Training organized by Allanta is an excellent way to get acquainted with the DMAIC approach. The opportunity to apply the learned statistica...

ALLE REFERENTIES
Yves
Aerts
AkzoNobel


General AkzoNobel</br></br></br>

Before this training I was facing organized chaos, now I am able to organize the chaos and to create efficient and stable changes

ALLE REFERENTIES