Menu

BRC IoP 5

Opleiding

Gezien de gebruikte verpakkingsmaterialen vandaag één van de grootste risico's voor de voedingsindustrie vormen, wordt van verpakkingsproducenten meer en meer vereist dat ze zich laten certificeren volgens de BRC IoP norm.

Deze Global Standard for Packaging and Packaging Materials of BRC IoP norm (genoemd naar de twee organisaties British Retail Consortium en Institute of Packaging) werd ingevoerd voor de producenten van verpakkingsmateriaal of materiaal dat in contact kan komen met levensmiddelen met als doel de kwaliteit en voedselveiligheid van de verpakkingen te verhogen.

Wilt u aantonen dat uw producten voldoen aan de  klanten- en wettelijke eisen volgens de BRC IoP criteria, volg dan deze BRC IoP dagopleiding en laat u certificeren. Op deze manier kan u uw klanten een kwaliteits- en hygiënegarantie bieden die niet alleen uw imago ten goede komt. De norm biedt u een concurrentieel voordeel en vermindert het aantal klantenaudits.

De BRC-IoP is reeds gereviseerd. De publicatie van de nieuwe versie heeft plaatsgevonden in juli 2015. Per 01/01/2016 komt BRC IoP 4 te vervallen, en zal er gecertificeerd worden tegen de nieuwe BRC-IOP versie 5.

Deze eendaagse opleiding is bedoeld voor kwaliteitsverantwoordelijken in verpakkingsbedrijven die een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem willen uitbouwen dat voldoet aan de eisen van BRC/IoP of die een bestaand BRC-systeem moeten onderhouden en aanpassen aan de nieuwe versie 5.

Praktisch

05/09/2017 9u - 17u Hasselt
15/12/2017 9u - 17u Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 450
NIET-LEDEN € 518

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Categoriebepaling in de norm
De eisen van de BRC IoP-norm
Uitvoeren van een risicoanalyse
Infrastructuur en hygiëne-eisen
Eisen naar het managementsysteem
Praktische interpretaties


UW LEER-
RESULTATEN

Na het volgen van deze opleiding bent u in staat een kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem uit te bouwen dat voldoet aan de eisen van BRC/IoP.

 


Uw
Voordelen

Dankzij een BRC IoP-certificaat kan u als producent van verpakkingsmaterialen aantonen dat uw producten met aandacht voor voedselveiligheid en kwaliteit zijn geproduceerd. Hierdoor heeft u een concurrentieel voordeel t.o.v. andere bedrijven uit de packaging industrie en vermindert u het aantal klantenaudits.


Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw
docent

Luc Verleysen heeft meer dan 20 jaar ervaring als Quality Manager bij diverse producenten van verpakkingen in de voedingsindustrie (oa. Gunze Plastics en ANL Plastics). Naast een ruime ervaring in het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen volgens onder andere ISO 9001 en ISO 17025 heeft Luc diepgaande kennis van de BRC Packaging standaard. Hij was betrokken bij één van de eerste BRC Packaging implementaties in België.

Luc heeft een diepgaande kennis van de verschillende managementsystemen om de eisen op een pragmatische manier te implementeren. Hij kan u ook begeleiden om uw processen in kaart te brengen, deze te optimaliseren en de verbeteringen te borgen, zodat ook uw organisatie klaar is om de volgende stap te zetten.

Verder is Luc ook DPO (Data Protection Officer) en kan hij uw organisatie begeleiden in het voldoen aan de eisen van de GDPR en helpen bij het opzetten van een DPIA (Data Protection Impact Assessment).”

 


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIES