Menu

BRC 7: de BRC Food standaard

Opleiding

BRC Food is een internationale norm voor het auditen van toeleveranciers van retailers in de voedselketen (in de basis opgezet voor huismerken ‘private labels’ van retailers en groothandelaren).

Het is een internationale standaard toepasbaar voor alle producerende bedrijven binnen de voedingsmiddelenketen. Het is noodzakelijk dat deze standaard getoetst wordt door een geaccrediteerde certificatie-instelling. BRC Food biedt een kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken. Eigenaars van deze BRC Food zijn de retail organisaties in UK.

In januari 2015 brengt het British Retail Consortium de nieuwste versie van de BRC Food uit. Vanaf 1 juli 2015 moet BRC Food versie 7 toegepast worden.

We richten ons tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie en hun toeleveranciers (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ... ).

Voor deelname aan deze workshop is voorkennis van BRC Food 6 geen must maar een voordeel.

Praktisch

06/09/2017 9u - 12u30 Hasselt
08/12/2017 9u - 12u30 Gent
Schrijf in

Prijs

LEDEN € 265
NIET-LEDEN € 305

KMO-portefeuille: vraag hier uw subsidie aan en bespaar tot 40% op uw inschrijvingsprijs.
Erkenningsnummer Allanta: DV.O105117

Word lid

Uw opleiding in detail

Agendapunten

Tijdens deze halfdaagse opleiding brengen we u op de hoogte van de meest ingrijpende wijzigingen tegenover versie 6 van deze standaard en geven u de correcte interpretaties mee zodat uw kwaliteitsmanagement- & voedselveiligheidssysteem succesvol kan aangepast worden volgens de nieuwe vereisten van BRC Food versie 7.

  • Definitie en achtergrond 
  • Doelstellingen
  • Vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
  • Auditprotocol
  • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling

Uw
docent

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde is Eveline Notebaert haar professionele loopbaan gestart in 1999 als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector werden haar ook een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen en daardoor kreeg ze de microbe te pakken. Van 2002 tot 2013 was ze kwaliteitsmanager en productontwikkelaar bij een producent van gedistilleerde alcoholische dranken.

Door de jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij uw vraagstukken. Zij heeft hele kwaliteitsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een kwaliteitsmanagementsysteem draaiende te houden en personeel hierin te betrekken en te motiveren.


Uw Contact-
persoon

Nele Gregoor

TEL +32 (0) 11 870 944

info@allanta.be

Lobke
Swennen
FrieslandCampina Belgium NV

Food FrieslandCampina Belgium NV</br></br>

Een goede uitgebalanceerde basisopleiding HACCP. De opleiding bestond uit een gestructureerde opbouw van theorie (oorsprong, wetgeving, 7 basisprincipes…...

ALLE REFERENTIES